Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugotta Awards via livestream gratis te volgen

 

Uitgesteld, niet afgesteld, maar deze keer wel in een andere constellatie. De Brugotta Awards – oorspronkelijk gepland op 21 maart, helaas uitgesteld door de Covid19-pandemie – vinden wel degelijk plaats in de Koninklijke Stadsschouwburg op 18 september. Live, maar zonder publiek. Gratis te bekijken via een stream op de Facebookpagina van Cultuurcentrum Brugge.

Met de Brugotta Awards wil Cultuurcentrum Brugge op een originele manier Brugse muzikanten en artiesten in de bloemen zetten. Een tijd geleden kon iedereen zijn/haar stem uitbrengen op een favoriete groep in verschillende categorieën. Zo kon er gestemd worden voor onder meer de strafste band van het moment, de pittigste coverband, het meest dansbare dj-collectief van het moment, de meest zinnenstrelende act, de hotspot van Brugge en het Brugs monument. Tijdens de uitreiking van trofeeën en de obligate bloemenruikers zorgen de Brugse artiesten voor optredens in vaak verrassende bezettingen, onder leiding van de Metronoomband van Steven Van Havere.

De hele show (gepresenteerd door Mieke Dumont e Jordy Vermote) zal professioneel in beeld worden gebracht. Het publiek kan de boeiende en veelzijdige optredens van de Brugse muziekscene gratis volgen via een livestream op de Facebookpagina van Cultuurcentrum Brugge. Wie eerder al een ticket kocht, krijgt zijn geld terug.

Cultuurcentrum Brugge kijkt vooruit en roept alle Brugse bands op om een opname in te sturen voor de Brugotta Tribute op 27 maart 2021 in de Koninklijke Stadsschouwburg. Tot 31 oktober 2020 kunnen groepen een ode aan David Bowie opsturen naar brugotta@brugge.be. Op basis van de inzendingen stelt het CC een show samen voor volgend jaar. Het coronavirus gelieve zich te onthouden van deelname.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: