Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het blijft een merkwaardig fenomeen: jonge (en oudere) mensen die koste wat kost een dichtbundel met eigen werk uitgeven, vrijwel altijd in eigen beheer. Ze krijgen amper een plekje in de betere boekhandel, maar blijven op zoek naar een publiek. Romans en poëzie in eigen beheer, er zijn er hier de voorbije maanden al een aantal de revue gepasseerd en we houden dat vol. Wie schrijft die blijft en een teken van aandacht is het absolute minimum dat de schrijver verdient. De jongste (maar eigenlijk de oudste) in deze poëtische reeks is oud-journalist Yves Slabbinck, bekend van vooral het Brugsch Handelsblad en Het Laatste Nieuws, maar sinds vele jaren aan de slag bij Travel Magazine.

Zijn poëziedebuut heet ‘Ik sneeuw over je droeve ogen’ en omvat veertig gedichten over liefde, emotie, geluk en ongeluk, passie en andere malheuren, het resultaat van een halve eeuw zoeken. Vertrekkend vanuit de zekerheid dat het frisse en speelse van koude sneeuw sowieso soelaas moet brengen over een lichaam dat probeert in het reine te komen met een al dan niet zelf veroorzaakte portie droefenis, werd de titel geboren. (LF)

De bundel kost 15 euro (verzendingskosten inbegrepen) over te schrijven op BE78 0010 4659 9886, op naam van Yves Slabbinck, Kartuizerstraat 9, 8310 Brugge. Contact yves.slabbinck@gmail.com en tel. 0475/48.28.90

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: