Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip januari 2020

Cabaret, De Speling

24, 25 januari, 20 uur en 26 januari, 15 uur (CC De Dijk)
Het Antwerpse gezelschap De Speling brengt in Brugge Cabaret. Deze Broadwaymusical uit 1966 werd ondertussen ontelbare keren opgevoerd. Het verhaal speelt zich af in een nachtclub in het vooroorlogse Berlijn. De dreiging van de nazi’s is reëel. De Amerikaanse auteur Clifford Bradshaw komt in de stad aan en verblijft in het pension van Fräulein Schneider. Daar woont ook Sally Bowles. Bowles, die haar geld verdient als zangeres in de Kit Kat Club, wordt verliefd op de homoseksuele Clifford. Wanneer Sally zwanger blijkt, besluit Clifford zijn verantwoordelijkheid te nemen. Zijn plannen om met Sally te trouwen en samen met haar Duitsland te verlaten, worden echter doorkruist door de abortus die Sally in het geheim laat plegen. De Speling voert deze klassieker op met liveorkest.

www.toneelkring-werkgroep66.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: