Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Derde boek van Brugse fotografe krijgt Engelse vertaling

Ellen Charlotte Marie brengt nieuw boek ‘Everyday vegan’ uit: ‘Plantaardig eten is de toekomst’

Ellen De Meulemeester is naast onze Brugse huisfotografe ook al jarenlang een gepassioneerde foodblogster. Op Instagram post ze onder de naam Ellen Charlotte Marie voor meer dan 135.000 volgers bijna dagelijks kleurrijke foto’s van haar heerlijke, plantaardige gerechten. Niet alleen digitaal is ze actief, ook op papier komen haar recepten tot leven. Sinds kort ligt haar nieuw boek ‘Everyday vegan’ in de winkel. Opmerkelijk: haar boek verschijnt ook in een Engelse vertaling, bestemd voor de buitenlandse markt.

 

‘Everyday vegan’ (Lannoo) is al het derde boek van de Brugse foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie (De Meulemeester). Eerder bracht ze al de twee succesvolle boeken ‘One healthy family’ en ‘One healthy kitchen’ uit. Ook haar tweetalige app ‘Effortlessly healthy’  – zeg maar een digitaal kookboek – is nog altijd populair in de App Store en in de Google Play Store. En op Instagram volgen meer dan 135.000 mensen hoe ze de plantaardige ‘keuken’ vertaalt naar gezonde en lekkere maaltijden. ‘Er is nog veel onwetendheid rond een vegan lifestyle. Bepaalde mensen denken dat deze manier van eten niet haalbaar is in hun dagelijkse leven. Met de recepten in mijn nieuw boek bewijs ik het tegendeel. Het zijn eenvoudige, smaakvolle gerechtjes die je lichaam voeden en je gezondheid een boost geven’, zegt Ellen.

Als we de wetenschap mogen geloven, is plantaardig eten onze toekomst en kunnen we enkel door massaal dierlijke producten te schrappen uit ons dagelijks eetpatroon onze planeet redden. ‘Overschakelen naar een plantaardig dieet vergt in het begin wat inspanning en motivatie, maar als je jezelf de tijd gunt om geleidelijk anders te leren koken, zul je merken dat vegan koken zo verrassend lekker en veelzijdig is. Zodra je zover bent, wil je niet meer terug. Als je daarbij ook je gezondheid een boost geeft, het dierenleed vermindert en de planeet redt, dan kan het niet anders dan je gelukkig maken, toch?’

Ellen creëerde voor het boek ‘Everyday vegan’ gevarieerde regenbooggerechten die lekker en snel te bereiden te zijn. Ook bij kinderen vallen ze in de smaak. Alle vegan recepten bevatten geen geraffineerde suikers en zijn bovendien lactose- en hoofdzakelijk glutenvrij. ‘Ik hoop dat ik met mijn voedzame recepten met goede smaakcombinaties de mensen zal aanzetten om met plezier de keuken in te duiken. Mijn grootste motivatie om dit derde boek te schrijven, is om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om beter te gaan eten, meer te bewegen, voor onze planeet te zorgen en zich daardoor beter te voelen in lichaam en geest. Kortom, kleine stapjes te zetten naar een grote verandering.’

Suiker op de schop

Het boek ‘Everyday vegan’ bevat ook een ‘14 dagen sugar free challenge’. Ellen geeft hierbij allerlei tips om zoveel mogelijk (slechte) suiker te bannen uit het dagelijkse leven. ‘Ik daag mijn lezers uit om minder overbodige (geraffineerde) suikers te consumeren, maar ik wil hen vooral ook bewuster maken van de ingrediënten in bepaalde voedingsmiddelen. Als je je bewuster wordt van deze ingrediënten, ga je automatisch anders inkopen doen. En met de juiste voedingsmiddelen in huis, ga je gezonder koken. Zo simpel is het.’

Naast deze sugar free challenge neemt Ellen Charlotte Marie de lezers van haar derde boek mee in de wereld van kombucha en toont ze hoe ‘mealprepping’ de week een stuk efficiënter kan maken. ‘Het leven raast voorbij en we hebben het allemaal drukdrukdruk en daardoor te weinig tijd. In ‘Everyday vegan’ geef ik praktische tips hoe je met de juiste voorbereiding een gezonde week tegemoet gaat en dus tijd bespaart.’

Internationale markt

Het boek ‘Everyday vegan’ verschijnt niet alleen in het Nederlands. Het kreeg ook een Engelse vertaling, bestemd voor de internationale markt. ‘Aangezien ik op Instagram heel wat internationale volgers heb, klonk de vraag steeds luider of mijn boeken ook in het Engels verkrijgbaar waren. Ik moest hen telkens teleurstellen, tot nu. Uitgeverij Lannoo heeft die vraag nu beantwoord met een vertaalde versie van mijn nieuwste boek. Het zal te koop zijn in enkele buitenlandse boekhandels en straks ook te bestellen zijn via Amazon’, aldus Ellen Charlotte Marie. (LF)

Instagram: @ellencharlottemarie

Facebook: Ellen Charlotte Marie

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: