Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vurig straattheater in vijf Brugse wijken

 

In het kader van de Uitwijken Wintertoer laten de vuurtemmers van La Salamandre vijf avonden op rij de temperatuur stijgen in vijf Brugse wijken, van 18 tot 22 januari. Ze toerden al eens mee met Uitwijken in 2015. Brugge Plus nodigt ze opnieuw uit tijdens het feestjaar, want in 2020 blaast Uitwijken 10 kaarsjes uit. En wie kan die kaarsen beter aansteken dan Cie La Salamandre?

Met hun poëtische voorstelling Péplum overstijgen ze tijd en ruimte. Ze katapulteren iedereen naar de antieke oudheid en terug. Tijdens Péplum reizen ze naar het hart en de oorsprong van de hitte. Een mysterieuze opvoering waar vuurrituelen centraal staan. Lichtcirkels, vuurlansen, brandende paraplu’s en prachtige choreografie maken hun opwachting.

 

Data en locaties
Za 18 januari – Groene-Poortdreef t.h.v. nr. 16, parking Casserole, Sint-Michiels
Zo 19 januari – Male, kerk Sint-Thomas in de Brieversweg – Peellaertplein, Sint-Kruis
Ma 20 januari – kerk Sint-Paulus in de Sint-Paulusstraat, Sint-Pieters
Di 21 januari – Kerkplein in de Arendstraat, Koolkerke
Wo 22 januari – Noordbruggestraat, Sint-Andries

 De Uitwijkenbar gaat open om 19 uur voor dranken aan kleine prijzen, gratis koffie, thee en plat water. Om 19.30 uur start Compagnie La Salamandre de voorstelling ‘Péplum’ (duurt een half uur). Alle leeftijden zijn welkom, voorstelling is gratis.

 

_____

 

 

http://www.uitwijken.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: