Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip december

Dinsdag 17 december, 19 uur
Angels in America, Toneelhuis / Olympique Dramatique
Stadsschouwburg

Zes inwoners van New York midden jaren tachtig. Ronald Reagan voert een conservatief, rechts beleid. Aids is een nieuwe ziekte die onverwacht en hard toeslaat. De levens van de zes kruisen elkaar in dit caleidoscopische verhaal. Centraal staat het leven van Tony Kushner, een homoseksuele man die leeft met aids en wordt bezocht door een engel. Acht acteurs kruipen in de huid van twintig personages: van reisagenten, advocaten, verplegers, ex-dragqueens tot religieuze minderheden. Ze creëren een portret van een strijdvaardige generatie die ingaat tegen de tijdsgeest. Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal bewerken en regisseren deze moderne klassieker en creëren een hoopvol verhaal: ‘Angels in America is een ode aan het vermogen van de mens om te transformeren en te overleven. Een uiting van hoop dat een samenleving kan evolueren, als een tanker die – krakend weliswaar – van koers verandert. En bovenal een pleidooi voor het geloof in de kracht en de troost die de liefde in zich draagt.’ (SD)

www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: