Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip december

(foto Stef Lernous) 

 

DREK, Maja Westerveld / Abattoir Fermé
zaterdag 14 december, 20.30 uur
KAAP/De Werf

Een vrouw slaapt op een ochtend door de wekker en verliest zo op bizarre manier haar grip op de werkelijkheid. Net op die dag zou ze haar ‘Document’ aan de wereld voorstellen, een handleiding voor het bestaan. Ze probeert de brokken te lijmen, maar de dag is al begonnen zonder haar. Haar plaats blijkt ingenomen door een meer gesofisticeerde versie van zichzelf. Drek is het debuut van Maya Westerveld. Deze jonge schrijfster, regisseur en actrice begon met een stage bij Abattoir Fermé en is er nu in opleiding als regisseur. Onder de hoede van artistiek leider Stef Lernous creëert ze haar eigen stukken en gaat ze op zoek naar een eigen signatuur. Drek was alvast een hit op het festival Theater Aan Zee vorig jaar. Het Nieuwsblad schreef: ‘Abattoir Fermé heeft een gouden parel opgevist’.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: