Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bass & Strings in de bres voor lokale muziekscene

(foto EDM)

Nieuw leven voor Bass & Strings! Het was een tijdje stil rond deze vzw die de focus legt op lokaal talent en podiumkansen aanbiedt in een professionele omkadering, maar nu staat er een vers evenement op de kalender. Op zaterdag 23 november krijgen de drie Brugse bands Steel Orchid, Three Eyed Jack en Shuriken II een podium onder de voeten geschoven in De Kelk (Langestraat 69).

Na een stop van enkele jaren vormen de concerten in De Kelk op zaterdag 23 november hopelijk de voorbode van een nieuwe reeks initiatieven van Bass & Strings. Achter deze vzw gaan de heren Thomas Meire, Dennis De Caluwé en Cedric Lasoen schuil. Hun ambitie is nobel: support local music. Ofte: zet je schouders onder de promotie en ondersteuning van je lokaal talent en doe dit op een degelijke structuur. ‘Onze vorige edities in Jeugdhuis Comma en Entrenous waren telkens een groot succes. We presenteerden verschillende muziekgenres aan ons publiek en dat werd gesmaakt. Nu hebben we nieuw leven geblazen in ons project en willen we dit concept op trimestriële basis proberen te organiseren’, zegt Thomas. ‘We stellen vast dat er in de laatste jaren in Brugge al heel wat mooie initiatieven op het getouw worden gezet. Denk maar aan WAcKo, Brugotta en Daverend/Unplugged waardoor heel wat lokale muziekgroepen aan de bak kunnen komen. In diezelfde drive willen we daar ook ons initiatief aan koppelen. Ons concept strekt zich uit over heel uiteenlopende genres. Bij ons geldt er geen beperking. De respons die we krijgen uit de Brugse muziekscene is groot. Lokale bands krijgen bij ons ook de kans om in professionele omstandigheden op te treden. We ondersteunen hen daarin volop.’

Nieuwe podiumplaatsen

Er kloppen veel bands aan bij de heren van Bass & Strings en dat toont misschien aan dat er nog nood is aan nieuwe podiumplaatsen in Brugge. ‘Sowieso zijn er al een aantal locaties waar jonge groepen aan bod kunnen komen, maar het mogen er gerust nog wat meer zijn. Cactus opereert meer in het professionele clubcircuit waardoor er niet zo veel ruimte is om lokale bands te programmeren. Jeugdhuis Comma organiseert enkele liveconcerten en Klinkende Kroegen is ook een mooi initiatief, maar de cafés programmeren soms te veel dezelfde bands. Er is dus behoefte aan een project dat alles kan samenbrengen. Lage drempel, goede kwaliteit van muziek en een toffe sfeer. Dat is iets waar we met Bass & Strings willen voor gaan’, zegt Meire.

Het evenement op 23 november vindt plaats in De Kelk. Wordt dat misschien de vaste uitvalsbasis voor Bass & Strings? ‘Momenteel is dat echt een hotspot in Brugge. Het is dan ook een zeer goede zaal die een positieve sfeer uitstraalt. Dat is ook andere programmators niet ontgaan, want zij tonen ook interesse in deze zaal. We staan open voor alle suggesties en nieuwe vrijwilligers die ons team willen versterken en zouden ook wel graag eens iets organiseren in zaal Daverlo in Assebroek. Ook deze zaal is technisch perfect uitgerust. Het ideale scenario voor ons is: twee edities in De Kelk en één editie op een grotere locatie. Moet kunnen, niet?’ (ADC)

http://www.facebook.com/bassandstrings

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: