Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

VUB-orkest strijkt neer in Brugge met ‘Amor Mundi’

Op uitnodiging van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen speelt het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel, onder leiding van dirigent Jurgen Wayenberg, op zondag 1 december om 15 uur een concert in het Concertgebouw.

Het VUBorkest is een volwaardig symfonisch orkest waarin naast studenten, oud-studenten en personeel van de universiteit ook familieleden, jongeren en sympathisanten welkom zijn. Het orkest telt 80 à 90 leden. Elk najaar stomen zij een gevarieerd programma klaar voor een concertreeks doorheen Vlaanderen.

Het orkest brengt op 1 december ‘Amor Mundi’, een boodschap van liefde voor de wereld. ‘Met muziek en woord zal het harten laten volstromen met empathie, met altruïsme, met een strevingsdrang naar welzijn en vrijheid voor anderen, met liefde en zorg voor de wereld. Beetje overmoedig? In het licht van 50 jaar VUB en van het 25-jarig jubileum van het orkest zal dat zeker lukken’, zegt Lieve De Cuyper van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen. ‘We mikken op een groot aantal bezoekers en mensen zullen niet teleurgesteld worden: het concert loont immers telkens de moeite, het is kwalitatief en creatief gebracht. Ik mocht in de voorbije jaren al het concert bijwonen en het verveelde geen moment. Echt een leuke ervaring. De drempel ligt bovendien laag. Ook wie niet thuis is in klassieke muziek kan ervan genieten.’

______Prijs: VVK 12 euro / ADD 15 euro – Reductietarief: VVK 8 euro / ADD 10 euro geldig voor studenten, werkzoekenden en gepensioneerden. Tickets via http://www.vub.ac.be/vuborkest. Er zijn ook tickets – enkel standaardprijs, niet met reductie- te verkrijgen bij In&Uit Brugge via http://www.ticketsbrugge.be of aan de balie Concertgebouw, ‘t Zand 34. Met vragen kan men steeds terecht op concerten@vub.ac.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: