Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Met vijf straffe vrouwen aan tafel

Vrouwendag op 11 november is ook in Brugge een stevige klassieker die niet onopgemerkt voorbij gaat. Viva La Vida, niet die van Coldplay, maar de vroegere Socialistische Vrouwen, organiseren op die dag een rondetafelgesprek met vijf straffe dames, vrouwen van verschillende generaties die hun mening geven over de evolutie en huidige stand van zaken rond vrouwenrechten.

De sprekers van de avond zijn: Leona Detiège (oud-burgemeester Antwerpen), Meryame Kitir (politica SP.A), Oona Wyns (SP.A-politica uit Bredene), Vanessa Vens (SP.A-Oostende) en Anne France Ketelaer (directeur deMens.nu.) Het gesprek wordt in goede banen geleid door Mieke Dumont (De Vooruit-Gent, ex-Focus/WTV). De gespreksavond vindt plaats in het tuinpaviljoen van De Brug (Hauwersstraat, vroeger politiekantoor) en start om 19 uur.

EXit: Een panel met alleen maar dames?

Mieke Dumont: ‘Ja, eindelijk een panel dat enkel maar uit dames bestaat. Als moderator ben ik intussen zo’n twintig jaar aan de slag, en ik denk eerlijk gezegd dat dit nog nooit is gebeurd. Alleen daarom al kijk ik uit naar het gesprek’.

 

EXit: Hoe ziet de avond er uit?

Dumont: ‘We starten met een anekdote, een persoonlijk verhaal van elk, over hoe deze vrouwen in hun eigen leven (werk en/of privé) hun rechten als vrouw hebben moeten afdwingen. Per panellid voorzien we daarvoor max 5 minuten.’

‘Na het persoonlijke verhaal is er het echte panelgesprek dat draait om de verjaardag die we vieren, 70 jaar Vrouwenrechtendag in België. We gaan het hebben over de strijd die toen is gevoerd, de evolutie van de vrouwenrechten doorheen die 70 jaar, de rol van burgerbewegingen, vrouwenorganisaties en de politiek, maar ook het bedrijfsleven, enzovoort. Thema’s zat.’ (LF)

Inschrijven via Adinda.Goddyn@telenet.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: