Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

KRIKKRAK weeft een speels parcours in de binnenstad

 

Vijf speelplekken en een KRIKRAK-straat in de Brugse binnenstad. Dat zijn de ingrediënten van het volgende KRIKRAK-festival op 2 en 3 november. De speelplekken zijn: het centrum, Concertgebouw, KAAP, Musea Brugge en Dampoort. Op het programma een mix van film, muziek, theater, zoektochten en heel wat doe-activiteiten.

Het speelse parcours tussen de Koninklijke Stadsschouwburg en Cinema Lumière, van de Vlamingstraat tot de Sint-Jakobsstraat is nieuw. Je volgt het waar en wanneer je wil. Je luistert er onder andere naar muziek van Radio Barkas, je kunt er tekenen op ramen of een hoed maken. Om 14 en 16 uur start telkens de openluchtvoorstelling ‘Stapman’ van Blauwhuis.

Nog nieuw op het programma is de speelplek Dampoort. In House of Time staat ‘zelf doen’ centraal. In de oude pakhuizen maak je kennis met de archeologen van Raakvlak en hun schatten op zolder. Op het domein staat een oude watertank die voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een cinema door MOOOV.

Bij KAAP in de Groenplaats kom je tot rust tijdens de workshop ‘Massage-Collage’ van Katrien Oosterlinck. In KAAP/De Werf gaan spelers en publiek in ‘BOKS’ op zoek naar de beste manier om samen te zijn.

In het Concertgebouw kunnen kinderen creatief aan de slag met muziek en dans. In de workshop Contakids draait alles om beweging. Deze bewegingsmethode, gebaseerd op contactimprovisatie, maakt furore over de hele wereld. Voorts neemt een verteller je mee doorheen het gebouw en je kunt er aansluiten op het parcours Concertgebouw Circuit. Schrijfster Annemie Peeters en Nadar Ensemble presenteren ten slotte hun nieuwe familievoorstelling.

Meer theater is er in de Stadsschouwburg. ‘Wolk’ is een stuk woordeloos theater van het bekende gezelschap 4Hoog. In ‘K’Luister’, een samenwerking met de Openbare Bibliotheek, vertellen Bruggelingen een kort verhaal rond het thema ‘familie’. Zonzo Compagnie brengt dan weer een feestelijk fanfareconcert.

Donker is het ook in het Gruuthusemuseum. Het vernieuwde paleis opent de deuren na sluitingstijd voor een spannende ‘Night at the Museum’. Verder op het programma ook speelse zoektochten in enkele andere museumlocaties.

De foyer van de Stadsschouwburg is ten slotte het hele weekend open voor wie graag knutselt of nood heeft aan een drankje. (SD)

 www.krikrak.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: