Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Mysteries uit het witte dorp

(fotoEDM)

 Een boek in eigen beheer? Als uitgevers geen interesse tonen, blijft het de droom van menigeen die zijn naam wil vereeuwigd zien op de cover van zijn literaire pennenvrucht. De jongste aanwinst op de EXit-tafel is ‘Niets is wat het lijkt/ Het witte dorp van Vicky Boerjan (afkomstig uit Lissewege) die publiceert onder haar nom de plume Bo Vickery.

Vicky Boerjan was indertijd kabinetschef van gouverneur Carl De Caluwé, maar een lang aanslepende burn-out en een rustperiode bracht haar op het idee van het schrijven van een thriller. In de hoofdrol Lissewege en de (eeuwige) schat van de Tempeliers, die indertijd al naar boven werd gehaald door de Lisseweegse veelschrijver en jeugdauteur Johan Ballegeer.

Het verhaal telt twee verhaallijnen met zowel een seriemoordenaar als een vrouwelijke commissaris in de hoofdrol. De kille doder moordt er vrolijk op los, in Lissewege nota bene, en spiegelt zich daarvoor op de zeven hoofdzonden, gebaseerd op het werk van Dante Alligherie. Hierdoor piept natuurlijk ook de bekende film Se7en aan het venster met zijn zeven moorden, gebaseerd op de zeven hoofdzonden.

De tweede verhaallijn gaat over de zoektocht naar het geheim van de Heilige Graal, de vermeende schat van de Tempeliers. Er wordt een geheim getal ontdekt in de kerk van Lissewege waarin, volgens de auteur, veel elementen verwijzen naar de schat.

Fictie? Realiteit? De auteur laat het antwoord aanvankelijk in het midden, maar beklemtoont uiteindelijk dat het boek ‘pure fictie’ is. De lezer moet het stellen met ‘De werkelijke schat ligt in jezelf’. Voor de fans. (LF)

Niets is wat het lijkt/ Het witte dorp, Bo Vickery (bestel via site BookSpot.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: