Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

Blue Skies Forever, Buren
Donderdag 10 oktober, 20 uur (Biekorf Theaterzaal)

Het collectief ‘Buren’ werd in 2012 in het leven geroepen en bestaat uit Oshin Lambrecht, afkomstig uit Koksijde en Melissa Mabesoone, geboren in Knokke. Beide dames hebben een kunstopleiding achter de rug. Het feministische werk van dit veelzijdige kunstenaarsduo zit ergens op de grens tussen performance, theater en beeldende kunst. De twee resideerden eerder al in Vooruit en Vrijstaat O. Na een geslaagde doortocht tijdens Theater Aan Zee staan ze op 10 oktober in de Biekorf Theaterzaal met Blue Skies Forever. Daarin gaan ze aan de slag met heel uiteenlopende inspiratiebronnen: enerzijds videowerk van Pipilotti Rist dat volgens hen veel gelijkenissen vertoont met videoclips van Beyoncé, maar anderzijds ook Dorothy uit The Wizard of Oz. Ergens tussen fantasie en cliché tonen ze verschillende beeltenissen van die vrouwelijke archetypes uit de popcultuur, media en film. Muziek en sound zijn van buren, Benjamin Dousselaere & Ferre Marnef. (SD)

 

www.KAAP.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: