Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Concert van Ronny Mosuse & vrienden

 

Een opmerkelijke muzikale gast op Uitwijken op zaterdag 7, 21 en 28 september in Sint-Andries, Sint-Kruis en Assebroek is Ronny Mosuse. Hij begon zijn muzikale reis in 1988 samen met broer Robert in de groep ‘The B-Tunes’. Bart Peeters nam de broertjes Mosuse onder zijn vleugels en samen bouwden ze als ‘The Radios’ een mooi muzikaal parcours uit. Aan de zijde van Hugo Matthysens CpEX neemt hij onder het alter ego Sylvain Aertbeliën de baspartijen voor zijn rekening. Ook solo bracht Ronny al een handvol cd’s uit, ‘Altijd oktober’, ‘Allemaal Anders’ en ‘Halfweg’ om er maar enkele te noemen. Op de Uitwijken Septembertoer vult hij drie concertavonden in. ‘Ik ben vooreerst vereerd om de muzikale invulling te mogen verzorgen. Ik kleur heel graag buiten de lijntjes. Ik denk dan ook dat ik ga voor nieuwe muzikale ontmoetingen. Hoogstwaarschijnlijk zal mijn compagnon de route en beste vriend Aram Van Ballaert wel steeds van de partij zijn. Het zal alleszins zomers en intiem zijn. In dat kader kleur ik de muziekjes. De rest is een verrassing, ook voor mij’, vertelt Ronny. Of hij straks een muzikale link met Brugge in zijn set zal steken? ‘Daar moet ik nog eens stevig over nadenken. Mijn meest muzikale link met Brugge was namelijk een optreden dat we in een ver verleden deden in de vrouwengevangenis van Brugge. Dat was uiteraard een onvergetelijke ervaring, maar ik weet niet of ik die herinnering muzikaal kan oproepen…’ (ADC)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: