Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De zomer van MOOOV

(foto EDM)

 Film troef deze zomer in Brugge. Naast Film op het strand en de pop-upcinema FAYARD van Razor Reel heeft ook MOOOV een gevulde filmagenda op het programma staan. Eind augustus wordt de sociaal-artistieke gemeenschapsplek House Of Time aan de oude Gistfabriek even omgetoverd tot een openluchtbioscoop. In september vervoegt MOOOV vier donderdagen lang de Uitwijkenkaravaan van Brugge Plus.

Het is niet de eerste keer dat MOOOV optreedt buiten de klassieke muren van een cinemazaal. Vorige zomer werden op tal van locaties in en rond Brugge projectieschermen opgehesen. ‘Dit jaar houden we samen met Brugge Plus ons openluchtfilmfestival MOOOV Breekt Uit in House of Time als alternatief voor het wegvallen van Uitzomeren in het Sebrechtspark’, legt coördinator Benny Haesebrouck uit. ‘We hopen hiermee een vaste waarde te creëren in het Brugse zomeraanbod.’ MOOOV Breekt Uit start op vrijdag 23 augustus met de Colombiaanse misdaaddrama Pájaros de verano. Zaterdag speelt de Zweedse cultfilm Gräns en op zondag kiest Platform, de jongerenwerking van MOOOV voor If Beale Street Could Talk, een Amerikaans maatschappijkritisch liefdesverhaal.

MOOOV Wijkt Uit

MOOOV wil mensen laten kennismaken met kwaliteitsvolle films uit de hele wereld, dat doen ze niet enkel in het centrum van Brugge, maar ook daarbuiten. ‘In september gaan we opnieuw mee met de Uitwijkenkaravaan van Brugge Plus en spelen we met MOOOV Wijkt Uit elke donderdagavond een openluchtfilm in een Brugse deelgemeente.’ Op het programma staan: Tully, een Amerikaanse tragikomedie (5 september, Sint-Andries), de Israëlische komedie Tel Aviv On Fire (12 september, Sint-Jozef), Woman at War, een politiek getinte komedie uit IJsland (19 september, Sint-Kruis) en de eigenzinnige Turkse poezendocumentaire Kedi (26 september, Assebroek).

MOOOV op dinsdag

In 2016 startte MOOOV hun jaarwerking in de voormalige cinema Liberty waar er maandelijks een wereldfilm werd geprogrammeerd. ‘Vanaf september tonen we opnieuw MOOOV-films in de bioscoopzalen. Iedere tweede dinsdag van de maand kan men terecht in Cinema Lumière voor een eenmalige vertoning uit onze selectie. De film zal telkens bekendgemaakt worden samen met het nieuwe programma van Cinema Lumière. Op dinsdag 10 september starten we met Jinpa, een Tibetaanse roadfilm die we zelf distribueren en die ook te zien was op het filmfestival.’ (LDD)

De openluchtvertoningen zijn gratis
www.mooov.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: