Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lissewege baadt wer in het licht

(foto Matthias Desmedt)

Lissewege, het ‘witte’ polderdorp, wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus nog een tikkeltje gezelliger. Tal van artiesten en de bewoners van Lissewege zorgen door een combinatie van muziek, installaties met vuur en licht, straattheater en honderden kaarsjes voor een intieme, hartverwarmende sfeer in het dorp.

De leerlingen van de stedelijke basisschool Ter Poorten presenteren drie mooie installaties waar ze tijdens het schooljaar intens aan hebben gewerkt onder begeleiding van de kunsteducatieve organisatie De Batterie.

Het is ook uitkijken naar de live video-collages van kunstenaar Sammy Slabbinck en videograaf Jasper van het Groenewoud, de vuurinstallaties van Showflamme, de fluorescerende kunst van Jan Franssen en de verhalen van het  ’t Brugs Vertelcollectief. Zij laten hun licht schijnen op de heldhaftige, magische en ondeugende verhalen uit het witte dorp. Het ‘Lichtkoor’ Cantores wandelt door de straten met fakkels en brengt stemmige a capella. Dit en veel meer maakt van het 21ste Lichtfeest Lissewege weer een editie om naar uit te kijken.

Praktisch

Het hele programma speelt zich af langs een feeëriek parcours en is doorlopend te zien op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus, telkens van 21.00 tot 23.30 uur. Alles is gratis.

http://www.lichtfeestlissewege.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: