Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Kommil Foo, maar dan vuiler’

 

Preuteleute, een hype? Misschien wel, misschien ook niet. De Oostendse ‘cultband van de vuulle liedjes’ van het duo Alain (Sebastien Dewaele) en Ook Alain (Tom Vanrijckeghem) draait immers al van 2002 mee en wist in de afgelopen jaren al menig zaaltje uit te verkopen. Nadat ze onlangs hun nieuwe theatertournee ‘Nog ene kè’ aankondigden, vlogen al 10.000 tickets de deur uit. En het houdt niet op, want ook Brugge deelt in de prijzen: de voorverkoop voor een show op vrijdag 7 februari 2020 in het Concertgebouw is van start gegaan.

De titel ‘Nog ene kè’ kan een verklaring zijn waarom het stormloopt op de tickets voor Preuteleute, maar ook de bekende ‘acteurskop’ van Sebastien Dewaele zal wel een reden zijn voor het succes. Dewaele is meer dan geregeld te zien in tv-series als onder meer Eigen Kweek, Bevergem, Cargo en De Dag en is in het najaar ook een personage in de thrillerreeks Grenslanders. Toch is de muziek met de soms scabreuze teksten van Alain en Ook Alain zelden te horen op radio en tv. ‘Dat klopt,’ zegt Dewaele. ‘Wellicht haken ze al af na het eerste vuile woord dat meestal in het begin van het lied zit. Het houdt ons niet tegen om zalen uit te verkopen, want iedereen wil de theatershow van Preuteleute gezien hebben.’ Het optreden op 24 januari 2020 in de Koninklijke Stadsschouwburg was in minder dan 24 uur volledig uitverkocht. Aangezien ze enkel nog één keer op een bepaalde locatie optreden en de honger naar tickets groot was, beslisten ze om ook het Concertgebouw in te palmen, goed voor 1.200 zitjes op vrijdag 7 februari 2020.

Bucketlist

‘Nog ene kè’ is een theatershow over bucketlists en andere zaken die je met een emmer doet. Over laatste en eerste keren. ‘Het is een show met oude succesnummers en nieuwe liedjes die we vanaf september zullen schrijven. In het najaar ondernemen we enkele try-outs in huiskamers om volledig klaar te zijn voor de grote podia. Vergelijk onze show met die van Kommil Foo, maar dan wat vuiler’, grapt Tom Vanrijckeghem. (ADC)

 

Tickets via http://www.COMEDYSHOWS.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: