Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cozmix Congé 2019

Cozmix, het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek (Zeeweg 96 in Assebroek), pakt deze zomer uit met de nieuwe planetariumvoorstelling ‘Vijftig jaar Apollo’. Daarnaast is er de tijdelijke tentoonstelling ‘Vijftig jaar maanlanding’ die tot 15 september gratis te bezichtigen is.

‘Dat is een kleine stap voor [een] mens, een reuzensprong voor de mensheid.’ Met deze woorden plantte Neil Armstrong op 21 juli 1969 zijn voet als eerste op de maan. De historische gebeurtenis is dit jaar precies een halve eeuw geleden. Om deze reden blikken de Vlaamse Volkssterrenwachten terug op de maanlanding. In klare en begrijpbare taal wordt de reis naar de maan uit de doeken gedaan aan de hand van het vluchtschema van Apollo 11. De expo toont origineel beeld en geluidsmateriaal, schaalmodellen en uitgebreide informatie over de historische momenten voor, tijdens en na de eerste maanlanding.

Tijdens de zomermaanden zijn er dagelijks twee planetariumvoorstellingen, telkens om 15 en 16.30 uur. Ze tonen een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige fulldomevoorstellingen, gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. Daarnaast worden onder de noemer Cozmix SummerLabs iedere woensdagvoormiddag (van 10 tot 12 uur) workshops georganiseerd voor kinderen van 5 tot 15 jaar. (LF)

Info en inschrijven op http://www.cozmix.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: