Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Greet Bosschaerts dwergpapegaaitje

Auteur en illustratrice Greet Bosschaert debuteerde in het jaar 2000 met ‘Durf ik?’, een fijn boekje over een klein bang vogeltje. Twintig jaar later, en 47 boeken verder, start ze een nieuwe verhalenreeks over haar dwergpapegaai(tje). 

 De twee spelers zijn Fin en Snip, twee personages uit de nieuwe peuterboekjes van uitgeverij De Eenhoorn. Fin is een peuter en Snip is een kleine papegaai. Het zijn speelse flapboekjes over herkenbare avonturen van peuter Fin en zijn vriendje Snip. Auteur Elly van der Linden bedacht de verhaaltjes. Het idee van het papegaaitje was Bosschaerts inbreng. De uitgeefster bedacht ‘de peuter’.

 EXit: Welke rol speelt jouw tamme papegaai?

Greet Bosschaert: ‘Snip bestaat echt. Het is een dwergpapegaaitje en is mijn huisdier. Vier jaar geleden deed ik mijn zotste koop. Het papegaaitje werd geboren in het woon- en zorgcentrum Westervier in SintKruis waar mijn mama verblijft. Ik kon er niet aan weerstaan om één van die kleine vogeltjes mee te nemen naar huis. Het was even wennen, maar na vier jaar heb ik een heel tamme papegaai.’

 EXit: Het dier bood inspiratie voor een boekje?

Greet: ‘ Het wordt een reeks van zes boekjes. In vier van de boekjes komen de seizoenen aan bod. Elly maakt de verhaaltjes deels inspirerend op de leefwereld van haar eigen kleinkinderen. Ik voeg er de streken van Snip erbij en samen maken we daar een mix van met een heerlijk flow.’ (LF)

Boekje 1 en 2 liggen in de boekhandel, 3 en 4 worden verwacht in het najaar. Boekjes 5 en 6 zullen verschijnen in het voorjaar van 2020.

http://www.eenhoorn.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: