Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Pastorie Préférée in pastorietuin Sint-Pieters

 

 

Deze zomer wordt de pastorietuin in Sint-Pieters opengesteld voor twee feestelijke pop-upweekends. Pastorie Préférée vindt plaats op 13 en 14 juli en op 31 augustus en 1 september. De Préférés – de organiserende buurtbewoners achter het project – proberen hiermee de pastorie van Sint-Pieters nieuw leven in te blazen en open te stellen voor het publiek.

 

‘In 2016 werd de pastorie van Sint-Pieters geselecteerd als één van de negen toekomstplekken van Brugge’, zegt medebuurtwerker Patrick Anthone. ‘Samen met de inwoners wou Stad Brugge op zoek naar een gedeelde en creatieve invulling van de pastoriewoning. We streefden er toen al naar om die historische site in het hart van de gemeente te behouden en het een publieke functie te geven. Ondertussen dienden we vanuit de preventiedienst Brugge een aanvraag in voor een subsidie bij het Vlaamse stedenbeleid die middelen vrijmaakt voor projecten die investeren in sociale infrastructuur. Het bottom-upinitiatief Sint-Pieters Deelt werd één van de zes geselecteerde projecten (goed voor een subsidie van 666.000 euro), te danken aan alle geëngageerde wijkbewoners en de diensten en organisaties die hebben meegebouwd aan dit verhaal. De eerste stap is nu een grondige renovatie van het gebouw.’

Pop-upweekends

Wie nu al kennis wil maken met de pastorie kan deze zomer terecht op Pastorie Préférée. Twee weekends lang wordt de pastorietuin het decor voor een gevuld programma met een gezellige bar en foodtruck. De feesten gaan van start op zaterdagavond 13 juli met een sfeervolle akoestische set van de Brugse band Straitjacket. Zondagvoormiddag speelt de lokale familie Cloetens een aperitiefconcert en in de namiddag zorgt het speeltheater Kip van Troje voor de kinderanimatie. Afsluiten gebeurt met Sint-Pieters Zingt, onder leiding van schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Het tweede weekend van Pastorie Préférée opent op zaterdagavond 31 augustus met een optreden van de Brugse singer-songwriter George Dylan, gevolgd door een opluchtfilm in samenwerking met Mooov. Welke film er gespeeld wordt, kun je mee beslissen tijdens het eerste pop-upweekend. Na het ontbijt op zondagvoormiddag is er een bordspelmiddag met aperitief. De feesten, alsook de zomervakantie, worden afgesloten met een kinderdisco. Datzelfde weekend wordt er ook een inspraakmoment gehouden voor de bewoners van Sint-Pieters over hun visie op de toekomst van de pastorie. (LDD)

Toegang is gratis, enkel voor het ontbijt moet je je inschrijven en betalen, http://www.facebook.com/pastoriepreferee

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: