Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The Great Gatsby op geheime locatie in Knokke

‘Theater waar je als bezoeker zelf aan deelneemt’, dat is het recept dat The Great Gatsby deze zomer in Knokke aanbiedt. Wat is The Great Gatsby? Daar zijn de acteurs (waaronder Katja Retsin) zelf nog niet uit: musical, toneel of theater waarin de beleving centraal staat.

 Hoe dan ook, deze bijna nooit eerder uitgeprobeerde formule, waarbij het publiek een belangrijke rol speelt, is du jamais vu in het theaterlandschap. Je wilt wat graag meespelen ? De première speelt op 9 juli en nadien loopt de agenda nog tot 4 augustus.

Wat moet je je voorstellen? Geen podium, maar wel veel kamers, een slaapkamer, een bureau, een jazzbar, een verborgen boudoir. De genodigden doen mee: er wordt samen gezongen en gedanst. Extravagante kleding, stijl de twenties, is wenselijk, maar niet verplicht. De speelocatie? Eventjes geduld nog, het speeladres wordt pas een week voor de show bekend gemaakt.

Eenmaal ter plekke (in Knokke) word je meegevoerd naar de turbulente jaren twintig, met inbegrip vaan de glitters, de pluimen, de boa’s, de hoeden en dassen. De acteurs zijn personages uit het beroemde verhaal van de Amerikaanse auteur Scott Fitzgerald uit 1925. De rest van de show wordt nog als geheim achtergehouden.

Knokse villa met grote tuin

‘The Great Gatsby’ is drie jaar geleden in Groot-Brittannië ontstaan, verhuisde recent naar Brussel met een enthousiast publiek en staat straks in Knokke. Blijft de plek voorlopig geheim, toch meegeven dat het om een grote Knokse villa gaat met een grote tuin. De deelnemende Vlaamse auteurs, onder andere Katja Retsin, Emelien Raats en Veerle Malschaert, zijn lang geen onbekenden (meer).

De Brusselse optredens leerden dat de Gatsby heel origineel oogt en volgens de acteurs ‘nooit eerder in België gedaan’. Na meer dan dertig voorstellingen draait de Gatsby nu op volle toeren. (LF)

Tickets en data: 10 juli – 4 augustus, www.gatsbybelgium.be of via Toerisme Knokke-Heist.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: