Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cactusfestival 2019 (4)

Foto Carlos Nero

 

Onze ingebouwde gps stuurt ons op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli automatisch richting het Minnewaterpark, want daar voltrekt zich naar jaarlijkse gewoonte het Cactusfestival. Editie 38 alweer en de affiche ziet er ook dit jaar weer bijzonder fraai uit. We laten hier vier ‘spelers’ aan bod komen: het publiek, de vrijwilligers, het promoteam en de artiesten. ‘In dat lang weekend slapen we gemiddeld vier uur per nacht!’

 

DE ARTIESTEN

Het vergt telkens veel puzzelwerk van organisator Patrick Keersebilck en zijn team om de affiche samen te stellen. Hij moet onder meer rekening houden met binnen- en buitenlandse tourschema’s, de ‘concurrentie’ van andere muziekevents, de filosofie van de Cactus en de smaak van het publiek om een ‘festival op mensenmaat’, zoals dat zo schoon heet, in elkaar te boksen. Ook voor dit jaar is het weer bijzonder goed gelukt. Op vrijdag 5 juli kleurt het podium bijna volledig zwart-geel-rood, want dan tref je daar alleen maar een kransje van uitstekende Belgische acts aan, op uitzondering van de Engelse Eliza die om 17 uur het feestje mag openen. We kijken alvast met belangstelling uit naar Faces On TV, SX, Goose en Oscar And The Wolf. Op andere dagen tref je nog meer vaderlandse bands aan, maar die zijn netjes verdeeld over de namiddag/avond. Zo treden op zaterdag 6 juli onder meer Reena Riot, Whispering Sons en Dead Man Ray aan samen met onder andere Rolling Blackouts Coastal Fever, Omar Souleyman, Cat Power, Joe Jackson en Bloc Party. Op slot(zon)dag 7 juli mag dEUS de boeken toedoen nadat onder meer Boy Azooga, Aldous Harding, Mono, Parquet Courts, Neneh Cherry, Band Of Hores en Trixie Whitley het beste van zichzelf aan het (Brugse) publiek hebben geschonken. Als je alle namen naast elkaar legt, dan zie je vooral een programma van sterke vrouwen, Belgische toppers en buitenlandse kleppers. Het belooft weer een hete (muzikale) zomer te worden, dankzij onder meer deze 37ste editie van het Cactusfestival in het Minnewaterpark. (ADC)

www.cactusfestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: