Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Dertig jaar Feest in’t Park

 

 

Geen beter idee om de grote vakantie aan te vatten dan met een dag(je) feesten in’t Park, de jaarlijkse afspraak van mondiaal Brugge. Op zaterdag 29 juni wordt het Minnewaterpark ingepalmd en omgetoverd tot het vertrouwde exotische decor van Feest in ‘t Park. Een speciale editie deze keer, want er staan dertig kaarsjes op de taart.

Bezoekers genieten opnieuw van zuiderse dans- en muziekoptredens, creatieve workshops en een bazaar die hen meeneemt naar meer dan dertig goede doelen van over heel de wereld. Het festival vindt plaats tussen 14 uur en 00.30 uur.

Opvallend dit jaar is het zuiders wellnessdorp. Voor zijn jubileum legt Feest in ’t Park zijn jarenlange trouwe bezoekers in de watten met massages in de Karmavan, fairtrade chocolademilkshakes in het verwarmd voetenbad, een kapsalon met barbier en Afrikaanse kapster, workshops Mexicaanse gezichtsverzorging en duo-hangmatten om in weg te dromen.

 Het muzikaal avondfeestje wordt op gang getrapt met spetterende optredens van Cafe Con Leche, 47SOUL en de absolute headliner Amparanoia. Ook het Brugse dj-collectief Team Damp tekent present om het Minnewaterpark naar zuiderse sferen te tillen.

Van 14 tot 18 uur kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar spelenderwijs op wereldreis in het wereldkinderdorp. Er zijn dans-, muziek- en creaworkshops uit elk continent en poppentheater Pierewiet sluit het wereldkinderdorp om 17.30 uur af met een show.

Concept blijf behouden

De voorbije jaren is Feest in ’t Park enorm gegroeid. Het festival begon dertig jaar geleden met een groepje mensen dat in het Minnewaterpark stond te koken voor zo’n 500 man. Die barbecue groeide uit en ondertussen organiseert de werkgroep (samen met de Brugse Noord-Zuiddienst) een festival voor 10.000 man. Al die tijd bleef het concept behouden: een gezellig festival waar een duurzaam Noord-Zuidbeleid centraal staat.
In de Bazaar staan de vele Noord-Zuidorganisaties centraal die werk maken van armoedebestrijding, gezondheidszorg en eerlijke landbouw in het zuiden. Men kan er ook proeven van een wereldhap van een van de foodtrucks of een heerlijk sapje halen in de fairtradebar van Oxfam. (LF)
_____

Feest in ’t Park is gratis en wil dit graag zo houden. Daarom roept de organisatie op om eigen drank thuis te laten en drank en eten te kopen op het festival zelf. www.feestintpark.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: