Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Concertgebouw ’19-’20, een nieuw seizoen, de nieuwe tips

Foto EDM

(foto EDM)

 

 

*Woensdag 11.9, openingsavond met columniste Dalilla Hermans en de Brugse componist Daan Janssens. Livemuziek en gesprekken. Annex fototentoonstelling en receptie.

*Zondag 15.9, Arabische poëzie met luit, ud en pipa. Of de combinatie westerse luit en de oosterse ud (peervormig snaarinstrument).

*Donderdag 24.10, het Collegium Vocale Gent serveert Arvo Pärts populaire Kanon Pokajanen, gebaseerd op kerkteksten over boetedoening. De Volkskrant noemt het ‘een betoverend prachtwerk’.

 *December Dance van 5.12 tot 15.12 is dit jaar in handen van kunstenaarshuis Needcompany. Het festival opent en eindigt met premières van Needcompany. Tip: Wim Vandekeybus en dansensemble Ultima Vez met Traces of dans op live-muziek van Trixie Whitley en Marc Ribot.

*Woensdag 15.1.’20, een avondje KAAP met Bobo Stenson. Zweedse jazzpianist en componist. Teert op klassieke piano-opleiding. Speelde met grootheden als Sonny Rollins, Gary Burton en Stan Getz.

*Zondag 16.2.’20, het vermaarde Brodsky Quartet, opgericht in 1972 en bekend voor zijn vernieuwende kamermuziek én voor zijn samenwerking met pop-iconen als Elvis Costello, Björk, Sting. Brengen die avond een ode aan enkele Britse kroonjuwelen (Britten, Elgar, Purcell).

 Zaterdag 7.3.’20, het Belgische koperblaasensemble Oltremontano, geleid door Wim Becu, brengt meerkorige muziek van de Italiaanse componist Gabrieli, zoals die ooit klonk in de Venetiaanse San Marcobasiliek.

*Vrijdag 3.4 en 4.4.’20, Bachs Mattheuspassie in een uitvoering van (huisartiest) Vox Luminis en het Duitse Freiburger Barockorchester. Dit tot grote vreugde van de Brugse muziekliefhebber Hendrik Opdebeeck die er in 2017 een boek aan wijdde (Troost in muziek).

*Dinsdag 9 en 10.6.’20, De Goldbergvariaties en Anne Teresa De Keersmaecker solo. Johann Sebastian Bach bekleedt een unieke plaats in het oeuvre van Anne Teresa De Keersmaeker. Na Bachs cellosuiten en de Brandenburgse Concerten is er nu De Goldbergvariaties. De Keersmaeker vertaalt dit in dialoog met pianist Pavel Kolesnikov naar een solovoorstelling die ze zelf danst.

*Tête- à- tête van 1 tot 29.2.’20, of een maand lang aandacht voor ‘het kleine gebaar’. Zeventien veelkleurige concerten in de Kamermuziekeaal met telkens een aansluitende babbel ‘op niveau’. (LF)

http://www.concertgebouw.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: