Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

 

Wonderweg, Theatergroep Mozaïek
vrijdag 21 juni, 19 uur
zaterdag 22 juni, 15 en 19 uur
Biekorf Theaterzaal

Theatergroep Mozaïek is een van de vele projecten van de stedelijke Diversiteitsdienst, waarbij anderstaligen oefenkansen Nederlands aangereikt krijgen. Vorig jaar bracht de groep Sterrenstof, een voorstelling die erg gesmaakt werd door het publiek.

Ook dit seizoen zijn zestien anderstalige acteurs op weg naar hun publiek, in het donkere onbekende van de zaal. Ze hebben veel gemeen met dat publiek, ook het Nederlands, een taal die ze inkleuren met hun eigen timbre en accenten. Zeven Nederlandstalige acteurs vergezellen hen op hun tocht.

Via hun verhalen en dromen proberen ze de toeschouwers te bewegen en in beweging te brengen, zodat ze onderweg naar elkaar, elkaar ook écht ontmoeten. Zo ontstaat een ‘wonderweg’ waarop vooroordelen verdwijnen en nieuwe inzichten ontstaan.

Wonderweg is ook een ode aan de Poolse dichteres Wislawa Szymborska, van wie de gedichten heel wat scènes inspireerden.

De regie is in handen van Ann Colaert, Ward en Jan Charles. (SD)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: