Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Feestweekend Gruuthusemuseum voltreffer

Het openingsweekend van het gerenoveerde Gruuthusemuseum in Brugge was een groot succes. Er kwamen van vrijdagavond tot zondagavond maar liefst 4306 bezoekers langs.
Vrijdagavond stelde de jongerencrew van ‘Paleisje Pimpen’ het resultaat van hun participatieproject voor. Daarna volgden twee dj-sets en kon je dansen op het binnenplein en genieten van de gerenoveerde gevels vanop het gezellige terras. De cijfers van de feestvierders op het binnenplein zijn niet meegeteld met de museumbezoekers en worden geschat op ruim 1000.
Ook zaterdag en zondag was het museum gratis toegankelijk voor het publiek.
“We hadden een uitgebreid extra-aanbod aan activiteiten voorzien met workshops, demonstraties, ludieke rondleidingen enz. en dit allemaal bovenop het feit dat de bezoekers na de sluiting van vijf jaar het gerestaureerde en gerenoveerde museum konden bewonderen. Het werd duidelijk een schot in de roos.” zegt directeur Till-Holger Borchert.
Ook schepen Nico Blontrock is opgetogen over deze succesvolle start “Het is mooi om te zien hoe de Bruggelingen de restauratie van hun Gruuthusepaleis op de voet gevolgd hebben en er van bij het begin wilden bij zijn om de vernieuwing te komen bekijken.” (Musea Brugge)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: