Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Belmundo Festival doet proeven van de zomer

 Met ‘En Route!’, het centrale thema van Cultuurcentrum Brugge, in het achterhoofd trekken we met het Belmundo Festival van 13 tot 19 mei richting Spanje, Portugal en Italië voor een inspirerende en culturele tocht. Verwacht vooral veel muziek en culinaire geneugten uit de mediterrane regio.

 Zuiderse sferen op je bord, daar zorgt het Belmundo festival sinds enkele jaren voor. Ook nu krijgen we een divers aanbod voorgeschoteld waarvan de grootste klemtoon op muziek ligt. Zo staan er concerten gepland van Kadril & Centro Asturiano De Bruselas op donderdag 16 mei in de Stadsschouwburg, van Rachele Andrioli e Rocco Nigro op vrijdag 17 mei  in de Stadsschouwburg, van de Portugees Omiri op zaterdag 18 mei in de MaZ en de daaraan gekoppelde afterparty van Kumbia Beats in diezelfde MaZ en van Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & Band op zondag 19 mei in de Stadsschouwburg.

Daarnaast kan men ook (letterlijk) proeven van enkele culinaire activiteiten zoals een kookworkshop ‘Italiaanse desserts’ van Paola Damiani (Dolci!) op maandag 13 mei bij Vormingplus (Sint-Pieterskerklaan 5) en een wijndegustatie op vrijdag 17 mei om 18.30 uur in Wijnbar Cuvee (Philipstockstraat 41). Marijke Arijs zorgt met haar lezing ‘De hoed van Federico’ dan weer voor een literaire reis doorheen de Spaanse literatuur op woensdag 15 mei om 19.30 uur in Vormingplus. Wie de benen wil strekken, kan tijdens een wandeling (5 km) op zaterdag 18 mei vanaf 14.30 uur speuren naar Portugese aanwezigheid in de binnenstad. Startpunt is aan In&Uit op ’t Zand. (ADC)

_____http://www.ccbrugge.be/belmundo

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: