Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De spots op Brugs talent

Nog tot en met zondag 5 mei schenkt Cultuurcentrum Brugge de volle aandacht aan Brugs talent met een tiendaags event dat de naam ‘Brugotta Festval’ draagt. Voor wie het nog niet zou weten: Brugotta is de afkorting voor BRUges GOT Talent. En dat talent van eigen bodem – op het vlak van muziek, literatuur, beeldende kunst – krijgt dus al enkele jaren de gepaste omkadering van Cultuurcentrum Brugge.

 Kunst

Het Brugotta Festival meandert door de verschillende cultuurdisciplines en houdt halt op verschillende locaties. Het start met de vernissage van de tentoonstelling AiR Biekorf 3.0. Dit jaar kreeg kunstenaar en ‘artist in residence’ Matthieu Lobelle de opdracht om te werken rond het centrale jaarthema ‘En Route!’. Het werk is een uitvergroting van EXILE, een bestaande tekening in balpen. Als antwoord op het muurvullende kunstwerk stuurden tientallen kunstenaars een kunstwerk in. AiR Biekorf is hierdoor een intrigerende kruisbestuiving tussen professionele kunstenaars, kunststudenten en andere creatievelingen. De tentoonstelling in Brugotta Hal Biekorf en De Tank zijn te bezoeken tot en met vrijdag 31 mei. Nog meer kunst tijdens VONK! op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april. Dan dopen een dertigtal kunstenaars het voormalig woonzorgcentrum Jeruzalem (Stijn Streuvelsstraat 1A) om tot een creatieve herberg vol kunstzinnige elementen.

Toneel

Toneel staat ook op het menu van het Brugotta Festival, meer bepaald op maandag 29 april. De toneelwerking, onder leiding van Dirk Van Den Broeck, brengt in de Koninklijke Stadsschouwburg tal van korte toneelfragmenten die aansluiten op het jaarthema ‘En Route!’ van Cultuurcentrum Brugge. Zowel de acteurs als het publiek bevinden zich tijdens Plankenkoorts op het podium. Toeschouwers mogen plaatsnemen op het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg.

Muziek

Op donderdag 2 mei krijgt een Brugse creatieveling van Cultuurcentrum Brugge de vrijheid om op een unieke locatie met The Kult of O een niet-alledaags, cultureel event in elkaar te boksen. Radiomaker Bram Hagers (Oneirich) is de gastcurator van deze editie. Samen met gelijkgestemde zielen Defcon Denied (Björn Brysbaert ) en Drohgt (Hannes Devreese) zorgt Hagers in de Heilige Familiekerk (Bilkske 3) voor een spektakel waarbij het trio geluid in de breedste zin van het woord zal verkennen.

En dan is er nog meer muziek, veel meer muziek! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei slaat het (gratis) muziekfestival Wacko zijn tenten op onder de bomen van de Burg. Op de eerste avond (3/5) laten Connard & Dj Tweet, d’Expediteurs en Team DAMP hun decibels op ons los. Op zaterdagavond (4/5) mogen BOUViER, Vultures at Dusk en Cowboys & Aliens eens flink van jetje geven.

 Literatuur

Tot slot krijgen de ‘letteren’ uiteraard ook de gewenste aandacht tijdens het Brugotta Festival. Als afsluiter staat Bar Literair (5 mei) op het programma met schijfster Lara Taveirne (op haar eigen pleintje!) en andere Brugse woordkunstenaars die een impressie geven van wat het betekent om onderweg, ‘en route’, te zijn. Tania Verhelst, de eerste officiële Brugse stadsdichteres, gaat die namiddag ook aan de slag met de mooiste zinnen. Luca Missiaen zorgt voor muzikale intermezzo’s. Aan de overkant, in het Jazz Cafe 27Bflat in de Sint-Jakobsstraat, plaatst Eric Ineke Quartet een eindpunt achter het eerste tiendaagse Brugotta Festival. (ADC)

http://www.ccbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: