Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Concert Red Zebra brengt 3.275 euro op voor MUG-Heli

Op zaterdag 2 maart speelden Reba Malin en Red Zebra een concert in de Magdalenazaal ten voordele van de MUG-Heli. Dat optreden bracht heel wat volk op de been en een flinke stapel euromuntjes in de kassa van Amicon vzw die de avond organiseerde. De vzw was gisteravond dan ook bijzonder verheugd dat ze een cheque van 3.275 euro konden overmaken om de MUG-Heli in de lucht te houden.

“Zoals je weet, is deze helikopter belangrijk voor medische interventie. Jaarlijks voert de MUG-Heli 800 opdrachten uit in onze provincie. Dankzij deze dienstverlening bereiken meer slachtoffers levend het ziekenhuis. Gemiddeld is dat 45 personen per jaar. Deze MUG-Heli is eigenlijk een back-up MUG waardoor 95 procent van alle inwoners in onze provincie binnen de 15 minuten wordt bereikt”, zegt dokter Nicolas Müller.

 Het concert van Red Zebra was de eerste in de reeks Bruges Heritage-concerten van Amicom vzw. Het is de bedoeling dat zij op regelmatige basis dergelijke concerten organiseren, met daarbij telkens een goed doel voor ogen.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: