Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

Het Huwelijk (Tibaldus)

Donderdag 25 april om 20.30 uur (KAAP/De Werf)
Tibaldus is het gezelschap dat in 2009 werd opgericht door de jonge acteurs Timeau De Keyser, Hans Mortelmans en Simon De Winne. Samen creëerden ze eerder al Yvonne, Prinses van Bourgondië, een stuk van de Poolse absurdist Witold Gombrowicz. Met succes. Pers en publiek waren lovend. De voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X op het Theaterfestival. ‘De combinatie van Gombrowicz’ Yvonne met de poëtica van Tibaldus is een match made in heaven,’ zo schreef de jury. ‘Barstend van spelplezier, humor en fantasie,’ volgens Etcetera. Ook dit keer gaan ze aan de slag met het werk van deze auteur. Het Huwelijk wordt een vervolg en laat de voorstellingen onderling overlopen, botsen en resoneren. In Yvonne kwam de Prins in opstand tegen het Hof door te trouwen met de afstotelijke Yvonne, maar zijn revolte mislukt. In Het Huwelijk gaat de Prins een stap verder in zijn rebellie. Hij wil de regerende machthebber onttronen door zelf koning te worden.

www.kaap.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: