Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een avond vol magie, illusie en verwondering

De Nacht van de Magie op zaterdag 20 april in het Concertgebouw wordt het grootste en meest spectaculaire goochelevenement van het jaar als we de organisators (Comedyshows) mogen geloven. De show pakt uit met binnenlandse en overzeese geweldenaars die het publiek met verstomming moeten slaan.  

Het is geen toeval dat De Nacht van de Magie uitgerekend in Brugge en op de datum van 20 april plaatsvindt. Al sinds de middeleeuwen zakken de meest fantastische goochelaars naar de stad af, eerst op de jaarmarkten en later op de Meifoor. Zaterdag 20 april is ook het eerste weekend van de Meifoor op ‘t Zand. ‘Het majestueuze Concertgebouw verwelkomt een spervuur aan nationale en internationale topacts die het publiek binnen loodsen in de sensationele wereld van het goochelen anno 2019’, zegt organisator Pieter De Wulf van Comedyshows.

‘De acts die we brengen, zijn niet van de minste. Jamie Allan is een Brit die de bijnaam ‘iMagician’ krijgt aangemeten. Met digitale toepassingen bedenkt, ontwikkelt en voert hij de meest futuristische huzarenstukjes uit. Hij katapulteert de toeschouwer naar de toekomst van het goochelen met ijzingwekkend blitse acts. De Canadees Matt Johnson zal op zijn beurt de adem van het publiek ontnemen bij stunts op leven en dood. Zijn deelname aan Britain’s Got Talent ging als een schokgolf door het Verenigd Koninkrijk. Met YouTube-fragmenten die tegen 40 miljoen hits aanleunen, bekeken in meer dan 60 landen, is hij een fenomeen die waanzinnige trucs brengt. Zowel Jamie Allan als Matt Johnson spelen in Brugge een exclusieve show op het Europese vaste land.’

Met verstomming geslagen

Ook toppers uit eigen land krijgen een stek op het podium van het Concertgebouw. Pieter: ‘De magistrale mentalist Gili staat altijd garant om volle zalen na afloop vol verwarring en ongeloof huiswaarts te sturen. Ook op De Nacht van de Magie zal Gili op slinkse en systematische wijze het voltallige publiek bespelen. De tweede nationale topact die hoge ogen gooit is Patrick Pickart. Hij brengt zijn publiek in vervoering door hen binnen te brengen in de mystieke wereld van de hypnose. Deze surrealistische act maakte furore in Belgium’s Got Talent. Hij liet er met open geest het onmogelijke gebeuren: jury en publiek waren met verstomming geslagen. Het duo Kurt Demey en Stefan Paridaen is de derde nationale topact die op de affiche prijkt. Met hun illuster mentalisme brengen ze interactief belevingstheater doorspekt van beeldende poëzie, surrealisme en symboliek. De tandem schopte het ook tot in de finale van Belgium’s Got Talent. Alles wordt die avond aan elkaar gelijmd door gastvrouw Soe Nsuki.’

Grootste goochelevent van de Benelux

De magie zal echter niet enkel alleen op het podium van het Brugse Concertgebouw te zien zijn. De Nacht van de Magie gaat er prat op om als grootste goochelevent van de Benelux het publiek in de juiste setting te brengen bij het betreden van de inkomhal. ‘Randanimatie, een heus magisch diner met tafelgoochelaars, gethematiseerde fotobooth, … Het kadert allemaal in de sfeer van een sensationele avond vol magie, illusie en verwondering, aldus Pieter De Wulf. (ADC)

http://www.denachtvandemagie.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: