Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vague View staat aan de vooravond van een buitenlands avontuur

 

Het gaat hard voor de Brugse metalband Vague View: vorig jaar zetten Fre Gereels (gitaar), Miguel Ryde (drums), Dondi Welvaert (zang), Thomas De Baere (bas) en Nigel Verrecas (gitaar) pas hun eerste stappen op een podium, straks trekken ze naar Oost-Europa voor een mini-tournee, met de hagelverse EP ‘To Hell With Heaven’ in de achterzak. ‘We maken dan wel hevige muziek, toch zijn we vijf sympathieke gasten die graag na de show een babbeltje doen.

EXit: Jullie stellen de nieuwe EP ‘To Hell With Heaven’ voor in De Kelk op zaterdag 20 april. Dat wordt een specialleke?

Fre Gereels: ‘Zeker weten! Vorig jaar speelden we op 13 april ons eerste optreden op hetzelfde podium. Het is voor ons een mijlpaal en een trots moment om daar een jaar later onze eerste schijf te kunnen voorstellen. Dit jaar nodigen we drie andere bands uit: Terre opent de avond, een gloednieuwe Brugse sludge band die ongetwijfeld potten zal breken in de toekomst. Daarna krijgen we WRCKG uit Utrecht (Nederland) en The Pariah uit Bottrop (Duitsland) op het podium. Twee bands waarvan wij vinden dat ze de aandacht van het Brugse publiek verdienen.’

EXit: Er staan vijf verse nummers op die EP. Hoe klinken ze?

Fre: ‘In totaal staan er acht tracks op ‘To Hell With Heaven’, waaronder inderdaad drie nummers die we eerder digitaal hebben uitgebracht. Muzikaal merken we zelf progressie in het recentere werk. Ieder nieuw nummer dat we schrijven is een stap verder in onze muzikale ontdekkingsreis. Tekstueel zoeken we een goede balans tussen enerzijds persoonlijke teksten en anderzijds teksten waarin we onze gepeperde mening geven over verschillende maatschappelijke thema’s. In de titeltrack met bijbehorende videoclip (zie YouTube) bijvoorbeeld, uitten we zonder al te veel nuance onze kritiek op religie.’

EXit: Ik zag jullie vorig jaar bezig tijdens WAcKo. Hoe zijn jullie in één jaar tijd geëvolueerd?

Fre: ‘Ons eerste jaar was echt een topjaar! Vague View mocht op een aantal mooie affiches prijken en we leerden op die manier veel gelijkgezinde mensen en bands kennen. Door zo vaak mogelijk op te treden en intensief te blijven repeteren en schrijven, geraken we meer en meer ingespeeld op elkaar.’

EXit: Er is ondertussen ook buitenlandse interesse in Vague View?

Fre: ‘Ja, we kijken er enorm naar uit om begin april onze eerste stappen in Europa te zetten. Eerst spelen we in Duitsland en dan gaan we samen met de Oostenrijkse band Lowbau enkele shows spelen in Oost-Europa. Het is tegelijk spannend en een opportuniteit om ons voor te stellen aan een totaal onbekend publiek. Hopelijk wordt onze muziek gesmaakt en kan deze eerste tour het begin betekenen van meerdere buitenlandse avonturen. Benieuwd wat we allemaal gaan meemaken de eerste keer on the road…’

EXit: Hoe intensief is een optreden voor zanger Dondi? Zijn stem wordt tijdens een optreden toch zwaar op de proef gesteld?

Fre: ‘Dondi is een beest. Dit is zijn eerste band ooit, en sinds onze eerste repetitie staan we versteld van de klank die hij uit zijn stembanden tovert. Naast een goede techniek is het belangrijk dat hij zijn stem voldoende laat rusten. Onze optredens vergen nu eenmaal bakken energie.’

EXit: Jullie speelden al vaak in de Brugse contreien. Zie je de fanbase ondertussen gestaag groeien?

Fre: ‘Zeker, onze fanbase dikt gaandeweg rustig aan. Het is super om, naast bekende gezichten, ook telkens nieuwe mensen te zien verschijnen op onze shows. We vinden het echt belangrijk om persoonlijk contact te hebben met ons publiek, tijdens en na een set, dus achteraf zijn we altijd te vinden rond onze merchandise tafel. We maken dan wel hevige muziek, toch zijn we vijf sympathieke gasten die graag een babbeltje doen. (ADC)

 

www.vagueview.com en http://www.facebook.com/vagueview

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: