Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

Doek!, Daan Hugaert en Katelijne Verbeke

Vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 20 uur en zondag 31 maart om 15 uur (CC De Dijk, Sint-Pieters)
Werkgroep66 heeft met Daan Hugaert en Katelijne Verbeke in maart twee mooie namen op het programma. Hugaert kruipt in de huid van Richard. Niemand wil nog met hem werken, want Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één dame over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde. We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken aan keuzes die hun levens bepaalden. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

www.werkgroep66.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: