Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Soep en Feiten in De Republiek

 

Vanaf maart kan men in De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36) terecht voor een reeks actualiteitslezingen gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert.

Speciaal voor ‘Soep en Feiten’ opent het Grand Café van De Republiek één dinsdag per maand de deuren om 12 uur (de keuken serveert dus enkel soep). Voor een deelnameprijs van 5 euro krijg je een plaatsje én een kom heerlijke soep. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Op de Facebookpagina ‘Soep en Feiten’ staat alle informatie over sprekers en thema’s. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge… Als extraatje zorgt de Openbare Bibliotheek bij elke lezing voor een leeslijst voor mensen die nog meer achtergrond en duiding bij het thema willen. Wie woont, werkt of studeert in Brugge is van harte uitgenodigd in het Grand Café van De Republiek. Schrijfster en opiniemaker Dalilla Hermans bijt de spits af voor de eerste editie op dinsdag 12 maart van 12 tot 13 uur. Luttele dagen na Internationale Vrouwendag werpt ze haar licht op girl power en het toenemende aantal vrouwen op de barricades. De volgende lezingen zijn gepland op 2 april, 7 mei en 4 juni.

Soep en Feiten is een initiatief van Vormingplus i.s.m. De Republiek, Masereelfonds Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge. Info Facebookpagina ‘Soep en Feiten’

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: