Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EF festival dompelt je onder met kinder- en jeugdfilms

 

Vakantie! Heerlijke tijd, maar voor veel gezinnen met jonge kinderen is het vaak zoeken naar een zinvolle invulling van de vakantiedagen. In de krokusvakantie brengt het Jeugdfilmfestival (JEF) gelukkig soelaas. Van zaterdag 2 tot en met zaterdag 9 maart is het voor jong en iets minder jong neervlijen geblazen in de zachte zetels van Cinema Lumière (Sint-Jakobsstraat 36) voor een heerlijke portie kinder- en jeugdfilms. En het aanbod is zelfs groter dan dat.

Ook dit jaar biedt het JEF festival een uitgebreid programma aan. Naast de obligatoire films staan ook masterclasses en  workshops voor én door kinderen en jongeren op het programma in het fantastisch gerenoveerde De Republiek.  Actrice en presentatrice Tatyana Beloy en danseres en stand-upcomedian Soe Nsuki zorgen mee voor een swingend jeugdfilmfestival, dat dit jaar in het teken staat van dans.

Zo kunnen de kinderen een dansfilm maken in de Masterclass camera moves (6+) onder begeleiding van choreografe Mouna Laroussi, helemaal in het dansthema van het festival. Ook kleuters (3+) kunnen zich laten gaan in de Masterclass dansregie. Op een actieve en speelse manier worden ze ondergedompeld in de wereld van dans en film.

Zoals gewoonlijk schuift het JEF festival de nieuwste jeugdfilms naar voren. Zo is er op zaterdag 2 maart de openingsfilm ‘Los Bando’, een hilarische road movie waarin vier jongeren het land doorkruisen om deel te nemen aan een nationale muziekwedstrijd. Voorts kan men in primeur de Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ (met onder meer Joke Devynck en Baloji) bekijken. Ook aan de kleinsten wordt gedacht: kleuters die voor het eerst een film in de cinema gaan kijken, krijgen achteraf een filmdiploma. Met de films ‘Casper & Emma maken theater’, ‘Ernest & Célestine: winterpret’ en ‘Rita & Krokodil 2 ‘is er keuze genoeg.

Tenslotte, de Kinderjury keek maandenlang naar films om voor jongeren (12+) een geschikt aanbod uit te kiezen. Conclusie? Het JEF festival heeft dus voor elk wat wils in petto. (ADC)

______Het volledige programma staat op www.jeffestival.be. Meer info op festival@jeugdfilm.be – 03 303 43 10

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: