Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Red Zebra extra large om MUG-Heli in de lucht te houden

 

Op zaterdag 2 maart klopt het goede hart van Amicom vzw ietsje feller, want dan organiseert de vzw een optreden van Reba Malin en een extra large concert van Red Zebra in de Magdalenazaal. De opbrengst van die avond is bestemd voor het behoud van de MUG-Heli en daar heeft elk van ons baat bij. We laten ons licht schijnen op de drie hoofdrolspelers.

DE ORGANISATOR: AMICOM VZW

Het concert van Red Zebra is de eerste in de reeks Bruges Heritage-concerten van Amicom vzw. Deze vzw is een vereniging die ‘pluralisme hoog in het vaandel draagt, zich inzet voor een eerlijke, leefbare samenleving zonder daarbij onderscheid te maken tussen geslacht, afkomst, overtuiging of status van de personen voor wie zij zich inzet’. Het is de bedoeling dat de vzw op regelmatige basis concerten zal organiseren, met daarbij telkens een goed doel voor ogen.

De opbrengst van 2 maart is bestemd voor het behoud van de MUG-Heli. ‘Zoals je weet, is deze helikopter belangrijk voor medische interventie’, zegt Koen De Brabander van Amicon vzw. ‘Jaarlijks voert de MUG-Heli 800 opdrachten uit in onze provincie. Dankzij deze dienstverlening bereiken meer slachtoffers levend het ziekenhuis. Gemiddeld is dat 45 personen per jaar. Deze MUG-Heli is eigenlijk een back-up MUG waardoor 95 procent van alle inwoners in onze provincie binnen de 15 minuten wordt bereikt. Ook wij horen daarbij. Koken kost geld en dat gaat ook voor de MUG-Heli op. De subsidies van de overheid voldoen niet meer om alle kosten te dekken die nodig zijn om de MUG-Heli in de lucht te houden. Door een strengere luchtvaartregelgeving stijgen de uitgaven of de uitbatingskosten jaarlijks met ongeveer 10 procent. Dus hoe meer volk op 2 maart, hoe beter voor de MUG-Heli.’

 HET VOORPROGRAMMA: REBA MALIN

Voor het voorprogramma tekent Reba Malin. Achter deze naam gaat Floor Vandenbussche schuil, een Brugs/Canadese singer-songwriter. Opmerkelijk: als jonge meid stond zij vroeger al eens samen met Red Zebra op het podium op de Burg. Ze zong toen voor een goed doel het nummer ‘Tiko’, een aangepaste cover van Peter Gabriel. Deze keer mag ze het alleen invullen. Al krijgt ze wel hulp van onder meer Dirk Defauw, niet de Brugse burgemeester, wel de man die drums voor Exclusive Drums bouwt en met The Jamm repetitie- en opnameruimtes (Pathoekeweg) aan bands aanbiedt. ‘Verwacht van Reba Malin jazzy songs in een akoestisch jasje’, zegt Dirk.

DE HOOFDACT: RED ZEBRA

Goede wijn behoeft geen krans en dus heeft een band als Red Zebra geen introductie meer nodig. De legendarische (Brugse) groep van de onsterfelijke Belpopklassieker ‘I can’t live in a living room’ is na veertig jaar nog altijd niet uitgezongen en uitgespeeld. Integendeel zelfs, want het concert op zaterdag 2 maart wordt een specialleke. Verwacht een langere live-set dan gewoonlijk waarbij ook nummers de revue zullen passeren die de groep volgens zanger Peter Slabbynck al eeuwen niet meer gespeeld heeft. ‘Wat meer is: dit concert zullen we live opnemen, want we willen dat er songs gebruikt worden voor de nieuwe verzamelcd ‘Songs and Stripes’. De vorige verzamelcd is immers volledig uitverkocht en er is nog altijd vraag naar. Als de opnames meevallen, komt er mogelijk een live-album uit in het najaar.’ Wie aanwezig is op die avond en luid zal zingen of applaudisseren, zal dus mogelijk figureren op de nieuwe verzamelcd. (ADC)

www.redzebralive.be 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: