Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een warme winter met Uitwijken en Wintervonken

Foto Tom Leentjes

Brugge Plus belooft u deze maand enkele gezellige winteravonden waarvoor u graag de koude wilt trotseren. Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 januari doorkruist de wintertoer van Uitwijken vijf Brugse deelgemeenten met vurig straattheater. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari zorgt Wintervonken opnieuw voor warm spektakel op de Burg.

 Uitwijken

Uitwijken, het mobiele cultuurproject van Brugge Plus, houdt ook deze winter halt in vijf Brugse wijken. Tijdens de wintertoer brengt Compagnie Bilbobasso het verhaal van een huwelijk waarin liefde en tederheid zijn uitgemond in wreedheid en geweld. ‘Amor’ belooft vonken te geven en is tevens geschikt voor alle leeftijden. De wintertoer trekt dit jaar door de Groene-Poortdreef in Sint-Michiels (19 januari), de parochiekerk Sint-Thomas in Male (20 januari), Park ter Poele in Sint-Pieters (21 januari), het Kerkplein in Koolkerk (22 januari) en de Lisseweegse Steenweg in Zwankendamme (23 januari).

 Wintervonken

Op 25 en 26 januari staat Wintervonken opnieuw garant voor gezelligheid en spektakel met animaties, installaties, livemuziek en het, intussen befaamde, winterterras. Vanaf 17 uur wordt de Burg weer twee dagen omgetoverd in een wonderlijk vuurlandschap, gecreëerd door De Vuurmeesters. Dit vurige winterterras biedt doorlopend heel wat bezienswaardigheden aan: de Zingende Kachels van Leendert Van Accoleyen, een video-installatie van Nathalie Maufroy op de muren van De Tank, ’s Wereld Grootste Collectie Rariteiten in het Kleinste Museum ter Wereld van Charles&Tang, de vurige gewaden van Jules Tingles en Nila HoOp en Jean-Til komt zijn titel als drievoudig wereldkampioen complimentjes geven eer aandoen.

Voorts op het programma staat de Franse kunstenaar-performer Vincent Glowinski met zijn interactieve dans- en tekenvoorstelling ‘Human Brush’. De Fransman brengt dagelijks een dubbele voorstelling waarin hij de muren van het Stadhuis tot leven laat komen. Op vrijdagavond zorgen de jongens van Kosmo Sound voor de opzwepende grooves en zaterdagavond wordt het op de Burg nog net iets warmer met de Balkanklanken van brassband Bernard Orchestar. Ook De Tank, de expo- en atelierruimte in het voormalig Provinciaal Gouvernement houdt voor Wintervonken de deuren open met de tentoonstelling ‘Uitgelicht’ van Manon De Craene. (LDD)

www.wintervonken.be en www.uitwijken.be

Toegang is steeds gratis.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: