Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Ook families beleven de muziek middenin het orkest bij Club Surround

Niet meteen een gewone foto van een orkest in het Concertgebouw. Klopt. Maar als je goed kijkt zie je het publiek tussen de muzikanten zitten. Dat is net het bijzondere aan ‘Club Surround’, deze keer ook voor families.

Op vrijdag 25 januari laat Symfonieorkest Vlaanderen zijn binnenste zien. Het publiek kan plaatsnemen tussen de muzikanten. In het hart van het orkest krijgt de muziek die ze spelen van Borodin (o.a. een selectie van de Polovtiaanse dansen en Symfonie nummer 2) en Tchaikovsky (Vioolconcerto in D) een andere dimensie.

Op zaterdag 26 januari (om 11 uur, 14 uur en 16 uur) doen we dit nog eens over, maar dan voor families en met Frascati Symphonic. Een unieke belevenis voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De koters kiezen een plek uit middenin het orkest. Zachte klanken van violen, het geweld van de kopers of het hele lijf dat meetrilt met de trommels? Alles kan! Ook een praatje slaan met de muzikant naast je, stiekem meekijken op zijn partituur en het gevoel hebben dat je echt deel uitmaakt van deze orkestrale wervelwind. Je maakt het allemaal mee als een unieke belevenis. Voor het concert probeer je tijdens een korte workshop zelf een instrument uit onder leiding van Sterre De Raedt.

‘Je zit er echt middenin. Ik kan niet beschrijven hoe mooi het was. Ik heb er echt geen woorden voor.’ Nele Velghe (jongere)

Club Surround, vrijdag 25 januari om 19.30 uur en 21.00 uur

Club Surround voor families, van 6 tot 106 jaar, zaterdag 26 januari om 10.30 uur, 14.00 uur en 16.00 uur

www.concertgebouw.be of 070 22 12 12

Aanbod: EXit schenkt twee duo-tickets weg. Mail naar rik.de.jonghe@concertgebouw.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: