Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jongeren kleuren het Gruuthusepaleis

Foto EDM

 Op 23 mei 2019 gaan de deuren van het stadspaleis Gruuthuse terug open na een jarenlange en zeer grondige restauratie. Jong `Brugge wil dit feestelijk moment niet zomaar laten voorbij gaan.Ruim dertig jongeren, tussen 16 en 24 jaar, zijn in deze voorbereidende maanden intens bezig om het museum een nieuwe look te bezorgen middels een geheel eigen kunstproject dat op de openingsdag op de zolder van het Gruuthusepaleis zal worden getoond.

Vonden deze jongeren musea voorheen ‘eerder saai en stoffig’, vandaag werken ze enthousiast en onder begeleiding van vier professionele kunstenaars aan een zelf bedachte creatie.

De twee motors achter dit project zijn Lieven Devisch (adjunct-conservator Brugse musea) en Anne De Loof van De Batterie (Brugse kunsteducatieve organisatie). Ze werden in de voorbereidingsfase zelf verrast door de respons op hun project. Diverse Brugse scholen zegden hun medewerking toe, van de colleges tot de OKAN-klassen (anderstaligen).

De twee initiatiefnemers benadrukken dat het concept geheel door de jongeren is bedacht en disciplines omvat als film, audio, fotografie en installatie. Vier jonge kunstenaars, Didier Volckaert, Laura Mulderman, Sarah Eeckhout en Sebastien Synaeve, begeleiden de creatievelingen. Tijdens het feestelijke openingsweekend van 23 mei wordt de Gruuthusezolder benut, een ruimte die ook nadien behouden blijft voor creatieve invulling. (LF)

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: