Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Villa Bota start negende seizoen in een vernieuwde studio

 

Villa Bota, de jongerenradio van Het Entrepot, heeft haar negende seizoen alvast goed ingezet in een gloednieuwe studio in het Astridpark. De ruimte werd uitgebreid en kreeg een meer hedendaagse interieur met als pronkstuk de grote moderne radiotafel die werd ontworpen en gebouwd door meubelmaker Sam Vanroose. De update komt er een klein jaar nadat de voormalige internetradio haar eigen frequentie kreeg in Brugge (106.4 FM) en Torhout (107.9 FM).

‘De radiowerking van Villa Bota is de voorbije negen jaar sterk geëvolueerd’, zegt radiocoördinator Pieter Devriese. ‘De nieuwe studio was dan ook een logische stap in de transformatie van Villa Bota om een goede werking in de toekomst te garanderen. Het ontwerp kwam er echter niet zomaar. We hebben geluisterd naar onze radiocrew en talloze ideeën bij elkaar afgetoetst. Het resultaat is een studio die voldoet aan onze noden en eisen. Nu is er meer zicht op het park, meer ruimte om bezoekers te ontvangen en meer comfort voor iedereen die hier radio maakt. Het is niet zonder reden dat we onze studio vaak vergelijken met een living voor radiomakers.’

De grote blikvanger is echter de grote, op maat gemaakte, radiotafel die werd ontworpen door de jonge Brugse meubelmaker Sam Vanroose. ‘We hebben een beroep op Sam kunnen doen omdat hij werkt in De Tank, de atelierwerking van Het Entrepot’, legt Pieter uit. ‘Als jonge creatieve Bruggeling past hij volledig bij de identiteit van Villa Bota. Hij heeft voor ons een tafel ontworpen en gebouwd die futuristisch oogt maar die ook aan alle noden van een radiomaker voldoet.’ (LDD)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: