Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel december

 

Dinsdag 18 december, 20 uur (Biekorf Theaterzaal)

Brother Blue

Maxim Storms

Vorig seizoen kon de Brugse theatermaker Maxim Storms jong en oud bekoren met zijn voorstelling Klutserkrakkekililokatastrof. Dit keer kiest hij voor een veel eenvoudiger titel, wat niet wil zeggen dat deze voorstelling minder interessant is. Wel integendeel. Storms studeerde vijf jaar geleden af aan het KASK en al drie keer was werk van hem te zien tijdens het jaarlijkse Theaterfestival. De voorstelling Brother Blue werd geselecteerd voor Circuit X, een lanceringsplatform voor aanstormend talent onder de vleugels van het festival. Storms staat op de rand van een enorme schans, een reuzegrote ijsschots, zo lijkt het wel. Zijn gezicht is blauw geschilderd en hij draagt een pruik. Meteen trekt hij je mee in een bevreemdend spektakel waarin hij in de huid kruipt van een protagonist die zijn staart verliest. Een absurd uitgangspunt. Niemand weet van iets, maar hij verdenkt alles en iedereen, zelfs zichzelf. In deze vreemde zoektocht speelt hij met mime en clownerie, mengt hij brute chansons met commedia dell’arte-achtige bewegingen, danst en brabbelt hij. Storms creëert een bijzonder stuk theater dat op zijn minst verrassend te noemen is.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: