Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Wintercircus in Zeelaan (2)

Pictures by Thomas Leonard / Reporters Agency

 

Brugge Plus en Cultuurcentrum Brugge blijven verrassen met originele locaties voor evenementen. Zo laten ze hun oog nu vallen op het groene decor van Zeelaan (2), gelegen naast het crematorium. De twee organisaties slaan daar begin januari de handen in elkaar en organiseren samen een Wintercircus. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 komt het Brusselse circusgezelschap Carré Curieux naar Brugge met hun verrassende voorstelling Famille Choisie.

Famille Choisie  – Carré Curieux

Na straten en zalen onveilig te hebben gemaakt, trekt Carré Curieux eropuit als nomadisch circus met hun eerste tentvoorstelling. Famille Choisie gaat over vier vrienden die al zo lang samenleven en rondtoeren dat ze familie zijn geworden. Maar zijn ze ook echt familie? Carré Curieux neemt de proef op de som. Verwacht je hier aan minimalistisch circus van de bovenste plank. Grappig, maar altijd met een wat oncomfortabele ondertoon. De voorstelling wordt opgebouwd uit herinneringen, dromen en feesten.

Carré Curieux is voor de circusfanaten geen onbekende in Brugge. Ze waren hier al verschillende keren te gast op Cirque Plus en ook tijdens Uitzomeren in het Sebrechtspark.  Voor jong en oud en circusfan, niet te missen.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De voorstelling vindt plaats in een verwarmde tent, maar draag best warme kledij.

Nog meer gezellige winteravonden?
Brugge Plus brengt van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 januari 2019 nog meer warmte naar de wijken met de Wintertoer van Uitwijken. Compagnie Bilbobasso brengt vijf avonden op rij de vurige en hartverwarmende voorstelling ‘Amor’.  Data en locaties op www.uitwijken.be. (LF)

 

Tijdens Wintervonken, op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019, wordt de Burg vanaf 17 uur de gezelligste plek om te vertoeven. Op het programma staan verrassende voorstellingen met onder andere Human Brush van Vincent Glowinski, stemmige livemuziek en uiteraard het warmste winterterras aangekleed door de Vuurmeesters.

Praktisch voor Carré Curieux: Tent, ingang via Zeelaan 2, 8380 Brugge.Info en tickets op www.ccbrugge.be  I In&Uit Brugge (Concertgebouw), ’t Zand 34, 8000 Brugge

www.wintervonken.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: