Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Warmste rockers tonen hun goed hart op zaterdag 8 december

 

De Warmste Week, het initiatief van radiozender Studio Brussel waarbij allerlei acties worden opgezet om goede doelen te steunen, laat ook de Brugse rockers niet onberoerd. Op zaterdag 8 december spelen de bands The Sillycons, Vague View, Dollarqueen, BEUK en Vultures At Dusk hun ‘music for life’ in Jeugdhuis Comma ten voordele van Clinidogs. ‘Clinidogs wordt geleid door vrijwilligers en zij kunnen wel een hart onder de riem gebruiken’, zegt zanger Jeroen Klein Gunnewiek van Vultures At Dusk.

 

‘Wij kozen voor Clinidogs omdat deze organisatie mensen in staat stelt (weer) in contact te komen met honden. Sommige mensen zijn niet (meer) in staat zelf een dier te onderhouden of te betalen, maar hebben daar wel behoefte aan. De therapeutische werking van dieren op mensen is bewezen en Clinidogs stelt mensen in staat met honden contact te maken en fijne momenten met dit dier te beleven’, zegt Jeroen Klein Gunnewiek die samen met Diederik Van Cleven (drums), Bas Misschaert (bas), Franklin Janssens (ritmegitaar) en Kim De Meyer

(leadgitaar) deel uitmaakt van Vultures At Dusk die sinds 2016 bestaat.

Eigen grunge-nummers

De leden van Vultures At Dusk zullen op zaterdag 8 december een uur lang eigen nummers spelen en hopen op een grote publieksopkomst. ‘Er staat op onze setlist ook een nieuw nummer (‘The Way’) dat we onlangs hebben afgewerkt. Wij proberen altijd een set te spelen met veel vaart en een goede opbouw. Geen opvulling tussen de nummers met onnodig gebabbel. We vinden het belangrijk om de muziek te laten spreken en daarvoor zijn een goede set en een goed tempo in de set belangrijk’, stelt Jeroen. ‘Het eerste jaar in ons bestaan hebben we veel covers gerepeteerd en ook live gespeeld. Dit was nodig om elkaar muzikaal beter te leren kennen en zo konden we ook experimenteren met onze muziek. Ondertussen begonnen we met het schrijven van eigen materiaal. Het werd al snel duidelijk dat onze muziek zich zou situeren in de grunge. Grote voorbeelden zijn Pearl Jam, Alice In Chains, Mad Season, Soundgarden en Neil Young. Onze sound ligt in het verlengde van die jaren negentig grunge. We hebben ondertussen al opgetreden in diverse cafés, in Jeugdhuis Comma, op het festival ‘In The Garden’ (Beernem) en in het voorprogramma van Channel Zero op ‘Hillrock’.’

Opnames in Room 13

Vultures At Dusk vouwt ook al een toekomstplan open. Eind oktober namen ze in de Gentse studio Room 13 nummers op voor een eerste fullcd. ‘Deze studio heeft een goede naam voor live-opnames: je kunt er zo puur en zo spontaan mogelijk opnemen. We namen daar alle nummers samen live op en niet, zoals vaak gebeurt, elk instrument apart. Momenteel zijn we bezig met de mixing van elf nummers. Aan de hand van de mix zullen we bepalen welke nummers we zullen laten masteren en welke nummers op onze eerste cd komen. We werken dus hard aan ons repertoire, maar het plezier van het samen musiceren staat altijd voorop’, aldus Jeroen. (ADC)

http://www.clinidogs.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: