Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kinderspel in het Concertgebouw

 

Uw kroost een zondagochtend lang (gratis) aan de slag in één van de vele crea-hoekjes , terwijl de ouders een (te betalen) ontbijt nemen: het kan voortaan elke eerste zondag van de maand in het Concertgebouw. Deze open deur-activiteit past wonderwel in het Concertgebouw Circuit, dat bezoekers gidst langs de vele kunstige ingrepen  die er de voorbije jaren werden uitgevoerd.

 Vorig jaar werd het Concertgebouw erkend als ‘Kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap’. Dat brengt verplichtingen met zich mee die vooral meer en ander volk over de drempel wil halen. Zo ontstond het Concertgebouw Circuit dat bezoekers laat kennismaken met de architectuur en de kunstige ingrepen van deze cultuurtempel . ‘Oud’ werd snel verleid, ‘jong’ wordt nu extra verwend met crea-ateliers op zondag.

 Evi Huys (coördinator Kunsteducatie Concertgebouw): ‘Dit jaar willen we nog meer inzetten op ‘families’, met Atelier Matinée als speerpunt. We doen dat met speelhoeken, workshops voor kinderen, spelkoffers & brunchmogelijkheid. Concertgebouw heeft immers een boontje voor families. Elke eerste zondag van de maand wordt onze Inkomhal een ontdek- en speelplek voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen leven zich uit tijdens een betalende workshop. En  families genieten ondertussen van een heerlijk ontbijt, een drankje, een hapje of een gezellig moment met vrienden in ons Concertgebouwcafé.’

Voor alle duidelijkheid: de ontdek- en speelhoeken richten zich naar kinderen uit de groep 4 tot 12 jaar en zijn gratis. Daarnaast is er ook keuze uit enkele betalende workshops die een breed palet van activiteiten aanbieden, van fotografie over dans tot koken.

 Hanne Pirlet (communicatiemedewerker): ‘Het Concertgebouw Circuit loopt intussen als een trein. Vorig jaar namen ruim 9.000 bezoekers de proef op de som, met een uitgesproken voorkeur voor de weekenddagen. Twintig procent van die bezoekers was trouwens jonger dan 26 jaar. Het loont dus zeker dat we ook een parcours op kindermaat hebben uitgewerkt. Daarnaast telden we bijna 23 procent buitenlands publiek, vooral afkomstig uit de buurlanden. Onze ervaren gidsen, die van woensdag tot zaterdag telkens om 15 uur en zonder meerprijs paraat staan, spreken gelukkig heel wat talen. Het Circuit is een betalende activiteit, maar Bruggelingen krijgen het op zondag gratis opgediend.’ (LF)

_____

De eerstvolgende Atelier Matinée(s) vinden plaats op zondag 2 december en zondag 6 januari. www.concertgebouw.be

Concertgebouw Circuit is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 14 uur.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: