Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Nieuwe poprockradio Elisa FM zet lokale muziekscene in de kijker

Foto EDM

 In het voorjaar kreeg Brugge er een nieuw radiostation bij: Elisa FM op 105.3 FM, met extra frequentie vanuit Knokke op 105.8 FM en wereldwijd online via elisafm.be. Sinds kort besteedt het nieuwe radiostation dagelijks aandacht aan het lokale muziekgebeuren met concerttips én verhalen uit de Brugse pop- en rockscene verteld door EXit-medewerker Antoine De Clerck.

‘Lokale verankering is belangrijk voor ons als radiozender. Vandaar dat we op Elisa FM vanaf 15 oktober veel aandacht zullen schenken aan de Brugse muziekscene’, stelt Elisa FM-ambassadeur en –presentator Denny Coussement. Dat vertaalt zich in enkele ankerpunten tijdens de dagprogrammatie. ‘Op maandag, woensdag en vrijdag brengen we de Brupop!-agenda. Daarin geven we tips, duiding en soms ook vrijkaarten voor de komende poprockconcerten die in de ruime Brugse regio plaatsvinden.’ Op de andere dagen van de week, dinsdag en donderdag, zal Antoine De Clerck bijzondere en vaak onbekende verhalen en anekdotes uit de brede Brugse muziekscene vertellen. Antoine De Clerck  is al decennialang cultuurredacteur bij EXit en ook de auteur van het succesvolle naslagwerk ‘Brupop! Een halve eeuw pop en rock in Brugge’ dat enkele jaren geleden verscheen.

Gevestigde waarden versus nieuwbakken talent

‘Twee keer per week vertrouwen we sterke, ontroerende, grappige en boeiende verhalen uit bijna 60 jaar regionale muziekhistoriek aan de luisteraar toe’, zegt De Clerck. Artiesten en groepen zoals onder meer Lemon, Elisa Waut, Red Zebra, Raymond van het Groenewoud, Gotye, Hideaway, Cowboys & Aliens en Soviet Grass komen aan bod. Daarnaast zullen Antoine en Denny in hun radiorubriek ‘Brupop!’ ook veel aandacht besteden aan nieuwe talentvolle bands zoals Ratmosphere, The Spectors, Cappaert, Josefien Deloof, Budget Trash of George Dylan. Ze leggen ook het verband bloot tussen bepaalde Bruggelingen en internationale artiesten zoals Elvis Presley, Marvin Gaye, Jacques Brel en Leonard Cohen. Het blijft niet enkel beperkt tot verhalen en anekdotes. ‘We nodigen sommige artiesten ook uit in de studio voor een verhelderend interview of een korte live-sessie. Tegelijk blikken we dus in onze rubriek ‘Brupop!’ ook vooruit naar verse poprockverhalen. De Brugse poprockgeschiedenis wordt as we speak verder geschreven. En Elisa FM wil de Brugse muziekscene en het regionale cultuurleven actief promoten zonder oppervlakkige en contextloze data, maar wel met uitgediepte stukjes die de luisteraar prikkelen’, zegt Denny Coussement.

Luisteraars schrijven mee

‘De radiorubriek Brupop! is een ode aan Brugge en zijn muziek, zijn muzikanten en artiesten, zijn concertorganisatoren en geluidstechnici, zijn roadies en platenhoesontwerpers. Het is levend en muzikaal erfgoed van onze stad en dat alles moeten we koesteren’, zegt De Clerck die met al deze nieuwe verhalen broedt op een nieuw boek. ‘De werktitel is ‘Brupop Backstage! Verhalen uit 60 jaar Brugse pop en rock’. Dit keer schrijf ik geen chronologische feitenlijst, maar leg ik meer nadruk op de verhalende muziekbeleving. Ik leg mezelf geen deadline op voor het boek, ik zie wel waar we uitkomen.”

Denny: ‘Brupop! op Elisa FM wordt zo een dynamisch verhaal, dat niet alleen de poprockgeschiedenis brengt, maar ze ook ondersteunt. Luisteraars kunnen zo het toekomstig boek van Antoine mee voeden, dankzij kleurrijke anekdotes en zelfs beeldmateriaal. Ze zijn zeer welkom bij ons.’

Brupop! op Elisa FM: de verhalen hoor je op dinsdag- en donderdagvoormiddag, de agenda op maandag-, woensdag en vrijdagvoormiddag. Uitzending gemist? Geen nood. Later op de dag zendt Elisa FM alles opnieuw uit. Bovendien worden de Brupops! online gezet via de Facebookpagina van Elisa FM. Contact: boekbrupop@gmail.com en denny@elisafm.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: