Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jazz Brugge, grote ambitie waar gemaakt

Tigran Hamasyon (foto Frank Verlinden)

 

Afgelopen weekend (vrijdag 16 – zondag 18 november) vond de achtste editie plaats van het festival Jazz Brugge. Drie dagen lang presenteerden KAAP en Concertgebouw Brugge onder de noemer ‘crossing cultures’ 18 concerten met 67 muzikanten uit 17 verschillende landen. Met een totaal van 1650 festivalgangers, en een uitverkochte zaterdag, genoot het festival grote publieke belangstelling.

Het tweejaarlijkse festival Jazz Brugge, opgestart in 2002, voerde al van bij de eerste editie een gedurfde koers door zich exclusief te wijden aan de Europese jazz. Voor deze achtste editie verbreedde het festival de focus onder de noemer ‘Crossing Cultures’. Jazz incorporeert immers meer dan ooit elementen van buitenaf, zowel geografisch als muzikaal.

De openingsavond stond volledig in het teken van het label W.E.R.F. Records. Dat vierde zijn 25e verjaardag met een betoverende creatie van Free Desmyter en Bassem Hawar, die volgend jaar op album verschijnt en ook albumreleases van jong talent als Donder en MDC III. De hele avond werd live uitgezonden door Klara en jongeren bracht live verslag uit van hun concertervaring. Jazz Brugge 2018, en meer in het bijzonder de openingsavond, was ook een hommage aan de in maart overleden Rik Bevernage, oprichter van het festival en bezieler van het label W.E.R.F. Records. (Pieter Koten)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: