Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Familiefestival KRIKRAK kleurt de herfstvakantie

 

De herfstvakantie is in Brugge opnieuw ‘KRIKRAK vakantie’. Van vrijdag 2 november tot en met zondag 4 november 2018 gooien de vele culturele huizen hun deuren wagenwijd open voor het jonge geweld. Ze maken het creatief en knus in hun theaters, concert- en filmzalen, musea, bibliotheek of op een andere spannende plek. Er is voor elk wat wils: dans, theater, muziek, workshops of een bezoek aan een museum.

Het festival trapt af op vrijdag 2 november 2018 met het mini-concert Playground+ in het Concertgebouw. Een tovenaar haalt de gekste geluiden uit speelgoed. Meer muziek is er in
De Groenplaats waar je de installatie Stadsklank vindt van Tuning People. Een reeks muzikanten gaat in dialoog op vijf schermen. Diezelfde dag kun je ook het depot van Raakvlak induiken. Deze organisatie houdt zich bezig met archeologische vondsten in de stad. Ontdek de rol van dieren in ons verleden en leer dierenbotten herkennen. Circusatelier Woesh nodigt je dan weer uit in hun nieuwe Woeshodroom langs de Damse Vaart-Zuid. Scheep in op hun circusboot voor een onvergetelijk avontuur met leuke circusspelletjes. KRIKRAK sluit op vrijdag af met een knallende dj-set van de tienjarige Brugse tweeling Nour en Badou Claeysier in de Stadsschouwburg. Dit feest is gratis voor iedereen.

De bibliotheek zet op zaterdag 3 november 2018 een Tussen d’oortjes XL op, een spannend voorleesmoment met een creatief staartje. Op zaterdag ook een stevige portie theater en dans.
Ga op weg met de drieling Jonas, Johan en Jacob in de voorstelling Drie. Ze zijn weggelopen van thuis en staan oog in oog met een wereld die ze niet kennen. In Klankkostuum in KAAP/De Groenplaats beweegt een danseres op zelfgemaakte geluiden. Theater zonder woorden is Nómadas/Nomaden in de Stadsschouwburg. Drie figuren reizen door een wonderlijke wereld, maar verlangen naar een plek om thuis te komen. Ik wist niet dat dit dat was is theater op een bijzondere locatie. In het Sint-Janshospitaal maken twee actrices een kunstwerk, maar wat is het eigenlijk echt?

In het Volkskundemuseum kun je op zondag 4 november zelf de handen uit de mouwen steken. Maak je eigen lantaarn en luister naar het verhaal van Sint-Maarten.

Jonge filmliefhebbers kunnen het hele weekend hun keuze maken in Cinema Lumière. Op vrijdag 2 november 2018 staat Toen mijn vader een struik werd op het programma. Toda leeft in een land waar er oorlog uitbreekt. Ze moet vluchten, maar onderweg leert ze een nieuwe vriend kennen. Op zondag 4 november 2018 is er het spannende verhaal van Muis Paddy die als nieuwbakken politiecommissaris moet uitvissen wie de geheimzinnige diefstallen in het bos pleegt. KRIKRAK sluit af met Bangerik, een spannende muziektheatervoorstelling in de Stadsschouwburg.

Het volledige programma vind je op http://www.KRIKRAK.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: