Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Retrospectieve Huis der Kunsten

Foto EDM

 

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober vindt in de Snuffel (Ezelstraat 42) de ‘Retrospectieve Huis der Kunsten’ plaats. In 1995 opende het Huis der Kunsten zijn deuren in het oud schildersatelier van Flori Van Acker in de Korte Vuldersstraat. Het was het eerste internetcafé in Brugge en omstreken en een bruisende ontmoetingsplek voor kunstenaars. Nu staat de locatie van de Snuffel centraal voor de opening van een tentoonstelling door woordkunstenaar en theatermaker Urbain Alpain op vrijdag 19 oktober om 19 uur. De deelnemende kunstenaars zijn André Van Nieuwkerke, Willy Vanheers, Dirk Dewulf (Kezanti), Geert Vandenabeele, Jef Vandenabeele, Christophe Ywaska, Johan Vansteenkiste, Rein De Puysseleyr, Luc Rabaey, Peter Six, Adinda Goddyn, Filip Leupe, Robin Fonteyne, Marjan Degraeve, Urbain Alpain, Wim Van de Cappelle, Alex Flett, Luiz Eduardo MAcedo, Patricio Mascigrande, Kemal Tufan, Melih Görgün, Peter Lagast en Jan Demey. Een dag later, op zaterdag 20 oktober om 18.30 uur, staat er een cultuurquiz op het programma, gevolgd door een optreden van Peter’s Band. De naam is niet lukraak gekozen, want van die band maken Peter De Blieck, Peter Six, Peter Vangheluwe, Peter Vanassche, Peter Hollez en Peter Somers deel uit. Misschien kan Peter Slabbynck ook nog aansluiten?

Het lang weekend wordt op zondag 21 oktober om 11.00 uur afgesloten met een performance van de Brugse stand-up comedian en cartoonist Bart Vantieghem. (ADC)

 

_____

 

http://www.masereelfonds.brugseverenigingen.be/Agenda

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: