Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Na 14 oktober 2018: cultuur in de weegschaal

 De verkiezingen van zondag 14 oktober worden straks iets meer dan ‘a day in the life’. Er staat immers voor heel velen heel veel op het spel. De voorspellingen over mogelijke coalities en/of voorakkoorden zijn dan ook weinig meer dan wishful thinking. Voor een keer beslist alleen de kiezer. Wij richten onze belangstelling vooral naar de invulling van het beleidsdomein cultuur. Daarom onderstaande vier vragen aan vijf lijsttrekkers. Hoe mooi kunnen beloften zijn! (LF)

 

1. Hoe evalueert u de inspanningen die Brugge de voorbije zes jaar heeft ontplooid op het gebied van cultuur en evenementen?

 2. Welke nieuwe accenten op cultureel gebied wil uw partij leggen bij een (eventuele) deelname in het nieuwe stadsbestuur?

 3. Wilt u, bij deelname, het beleid van de Triënnales voortzetten?

4. Van welke programmapunten-cultuur wilt u desnoods een breekpunt maken?

 

                          ***********************************

 

Dirk De fauw (CD&V): ‘De Triënnale naar de deelgemeenten’

 1. De inspanningen waren zeer goed. De planning van de evenementen in de binnenstad moet wel evenwichtiger zodat de overlast voor inwoners en reguliere bezoekers van de binnenstad beperkt blijft.

2.We willen een geschikte infrastructuur in de binnenstad waar jong en oud, individueel of in groep zijn/haar culturele talenten kan beoefenen. Muziek, dans, theater, beeldhouwkunst, schilderkunst … alles moet er mogelijk zijn. In een vrijgekomen deel van het gebouwencomplex van HOWEST kunnen we bijvoorbeeld met de Brugse partners een VRIJSTAAT BRUGGE uitbouwen. Het succesvolle, weliswaar tijdelijke, proefproject ‘De Tank’ op de Burg is hiervoor een inspiratiebron.

3. Jawel, de Triënnale kan de hele culturele sector aanzetten tot nieuwe creaties. We willen dit uitbreiden naar de deelgemeenten: in elke deelgemeente moet een (tijdelijk) kunstwerk komen dat verwijst naar het gebeuren in de Brugse binnenstad.

 4.We willen af van de versnippering van de bevoegdheden cultuur over meerdere schepenen. Cultuur is zo belangrijk voor onze stad dat we één volwaardige schepen voor cultuur wensen.

2 Reacties op “Na 14 oktober 2018: cultuur in de weegschaal

 1. van lierde mar 08/10/2018 om 15:48

  in de laatste exit stak verkiezingspropaganda van iemand van de Spa …, ik die dacht dat Exit een pluralistisch maandblad is waar politici we hun visie en mening kunnen geven m.b.t. cultuur en erfgoed enz , maar het verspreiden van verkiezingspropaganda lijkt me een brug te ver .

  Like

  • Luc Fossaert 08/10/2018 om 18:18

   Beste

   de media beschouwen kiespropaganda als ‘reclame’, zo ook Exit. Toch hebben wij nu al beslist om bij de eerstvolgende verkiezingen volgend jaar deze wijze van adverteren niet meer op te nemen.

   groet! _____________________________ Luc Fossaert Hoofdredacteur/v.u. EXit & exit.be Korendragersstraat 24, 8000 Brugge +32 50 33 02 46 +32 476 93 43 46 _____________________________

   >

   Like

%d bloggers liken dit: