Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het Entrepot breidt fors uit

 

Het Entrepot heeft er een nieuwe ontmoetingsruimte bij. Ditmaal bleef het jongerencentrum iets dichter bij huis en werd hun parking getransformeerd naar een eventsite in openlucht. Het resultaat is een multifunctionele stalen constructie met twee grote rode containers waarbij de link met de haven niet veraf ligt. Met deze nieuwe ontmoetingsplaats hoopt Het Entrepot zich veel meer dan vroeger als een open huis te profileren.

Stad Brugge investeerde 584.746,97 euro in de site die op functioneel vlak volledig voorzien is op de noden van jongeren of organisaties die iets in openlucht willen organiseren. De omgebouwde parking voorziet een polyvalente bar, meer backstageruimte en grote overdekte plekken. De site is op dergelijke manier geconstrueerd dat de infrastructuur kan worden aangepast naargelang de noden van het evenement, gaande van een festival tot een afgebakend kleinschaliger intiem concert.

Niet alleen de parking onderging een metamorfose, ook de grote fuifzaal van Het Entrepot als jeugdhuis Comma kregen een opwaardering. De overgang tussen binnen- en buitenruimte vormt een meer samenhangend geheel met een heraangelegd terras, nieuwe nooduitgangen, een overdekte rookplaats en een apart onthaal.

Naast de nieuwe eventinfrastructuur volgt er de komende maanden nog een groenzone met boompjes. Bovendien worden er binnenkort nog 510 nieuwe fietsenstallingen in een deels overdekte fietsenparking geplaatst. Wie met de auto komt, kan ook nog steeds op de parking van Het Entrepot terecht, al wordt dat iets beperkter met 39 parkeerplaatsen. (LDD)

 

www.hetentrepot.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: